کد خبر : 16696
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۳:۳۷

مهاجرت روزافزون کادردرمان؛ انگیزه یا اجبار… / نیما صالحی

مهاجرت روزافزون کادردرمان؛ انگیزه یا اجبار… / نیما صالحی

به گزارش پایگاه خبری هنر قلم و به نقل از کلام قلم، امروزه بدلیل افزایش تورم و گرانی های ناشی از تحریم ها، زندگی عموم مردم، بخصوص کادر درمان را تحت تاثیر قرارداده است. کم توجهی به کادردرمان کشور و بی مهری های وارده و عدم برآوردن نیازهای آنان، دلیل اصلی افزایش انگیزه ی مهاجرت

به گزارش پایگاه خبری هنر قلم و به نقل از کلام قلم، امروزه بدلیل افزایش تورم و گرانی های ناشی از تحریم ها، زندگی عموم مردم، بخصوص کادر درمان را تحت تاثیر قرارداده است. کم توجهی به کادردرمان کشور و بی مهری های وارده و عدم برآوردن نیازهای آنان، دلیل اصلی افزایش انگیزه ی مهاجرت در بین این قشر می باشد.

کادر درمان از معدود نیروهای خدماتی جامعه هستند که نه تنها در تمامی طول شبانه روز خدمت رسانی می کنند بلکه در هنگام شیوع بیماری های همه گیر مانند کرونا، که تمام مشاغل تعطیل یا نیمه تعطیل بودند، خط اول در حوزه ی سلامت و درمانی کشور بودند، ولی هیچگاه به جایگاه اصلی و تعالی خود در جامعه بدلیل سیاست های مسئولین، نرسیدند. قطعا اولویت هر فرد، خدمت به کشور و مردم خود می باشد، اما عدم برآورده شدن خواسته ها باعث تن دادن به مهاجرت به کشوری دیگر می شود. کادردرمان در جوامع بین الملل جایگاه پراهمیت و والایی دارد که کشورهای دیگر به آن بها می دهند و سلامت جسمی و روانی جامعه برایشان مهم است.

از جمله مزیت های کشورهای دیگر در این زمینه ؛ داشتن شیفت ها و ساعت کاری کمتر درهفته، داشتن تعداد بیمار کمتر در حین شیفت که همین امر عامل کاهش خطاها و مراقبت بهتر از بیماران و همچنین افزایش کارایی پرسنل درمانی است، آرامش روان و آسودگی خیال پرسنل بدلیل حجم کاری کمتر، عدم استرس شغلی حین کار ، رسیدگی به امور شخصی با خیال راحت، داشتن خواب کافی و تفریح و… می‌باشد.

در حال حاضر دلایل اصلی مهاجرت کادردرمان کشور، موارد ذیل می باشد؛ ۱_عدم رضایت از حقوق دریافتی و مزایای خود، نسبت به فعالیتی که در طول ماه انجام می دهند. ۲_ عدم حقوق مکفی باعث اجبار ایشان به اشتغال در دو یا سه محل کار مختلف یا اضافه کارهای اجباری و طاقت فرسا با شیفت های زیاد و ساعت کاری بالا در برخی بیمارستان ها شده است.۳_ عدم استراحت و خواب کافی که خود باعث ایجاد آسیب به سلامتی فرد و فرسایش در کارو ایجاد برخی خطاهای انسانی که گاها جبران ناپذیر می شود. ۴_ خستگی مفرط جسمی و روحی و روانی بدلیل تنش های حین کار ۵_ عدم امنیت شغلی در برخی بیمارستان های کشور ۶_ عدم استخدام و بکارگیری نیروهای بیشتر در حین کار برای تسهیل تر شدن کارها ۷_ گاها بی احترامی و توقعات نابه جا از سوی پزشکان یا پرسنل یا همراهان بیمار که اغلب آنها کوتاهی از فرد نیست بلکه اشکال در سیستم درمانی و بیمارستانی می باشد. ۶_ افسردگی شغلی استرس کاری و…

راهکارهای پیشنهادی برای حفظ کادردرمان جامعه می تواند: ۱_ افزایش مزیت های شغلی مانند تسهیل در خرید اقلام مصرفی منزل، خرید خانه و… ۲_ گذاشتن طرح های تشویقی برای پرسنل ۳_ دادن امکانات مختلف رفاهی و مالی در مناسبت های مختلف ۴_ ارائه ی کلاس های آموزشی کاربردی جهت ارتقای سطح علمی کادردرمان و ارتقا مدارک انها به مدارج بالاتر ۵_ دادن موقعیت های شغلی بیشتر به افراد ۶_ ارتقای تجهیزات و به روز کردن آنها برای راحت تر شدن کارها و افزایش بازدهی درمان ۷_ قدردانی به جا از پرسنل ۸_ عدم تفاوت در شیفت های کاری و راحتی بیشتر بین پرسنل قدیمی تر و جدیدتر ۹_ تغییر در شیفت ها و منظم تر شدن آنها ۰۱_ ارائه راحت تر وام و تسهیلات بانکی به پرسنل درمانی و…

در نتیجه لازم است تغییرات اساسی در حوزه ی سلامت و درمان کشور توسط مسئولین مربوطه صورت گیرد تا انگیزه ی مهاجرت در بین این قشر کم شود تا شاهد یک بحران بزرگ درآینده ی نه چندان دور در حیطه ی کادردرمانی کشور نباشیم .

نگارنده: نیما صالحی – کارشناس بیهوشی

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × 3 =


دسته‌بندی نشده