کد خبر : 2197
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۲

بیست و مین کتابخانه عمومی شهرستان اهواز افتتاح شد

بیست و مین کتابخانه عمومی شهرستان اهواز افتتاح شد

به گزارش پایگاه خبری هنرقلم و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، آیین افتتاح کتابخانه های عمومی ابن سِکّیت در منطقه محروم ملاشیه شهرستان اهواز با حضور غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان؛ آیت الله محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری؛ منصور کوهی رستمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان؛

به گزارش پایگاه خبری هنرقلم و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، آیین افتتاح کتابخانه های عمومی ابن سِکّیت در منطقه محروم ملاشیه شهرستان اهواز با حضور غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان؛ آیت الله محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری؛ منصور کوهی رستمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان؛ محمد صادق کریمی کیا، مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان؛ وحید کیانی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان؛ سعید رضوانی، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خوزستان، اهالی منطقه ملاشیه و اصحاب رسانه برگزار شد.

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در مراسم بهره برداری از کتابخانه عمومی ابن سِکّیت گفت: در طرح جدید جامع اهواز، منطقه ملاشیه در محدوده شهر اهواز لحاظ شده است. بر این اساس برای ارائه خدمات بیشتر به مردم منطقه تلاش هایی در حوزه های عمرانی، اجتماعی و فرهنگی در حال انجام است. در منطقه ملاشیه اهواز حدود ۵۰ هزار نفر زندگی می‌کنند و این یک وظیفه است که خدمات به صورت عادلانه توزیع شود.

استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: اگر قرار است توسعه محقق شود باید پایدار و همه جانبه بوده و صرفاً در یک بعد نباشد؛ توسعه شبکه فاضلاب یک قسمت از کار است اما در کنار آن باید مدارس تجهیز شود که در حال انجام است. موضوع ایجاد زیرساخت های فرهنگی مانند کتابخانه ها بخش دیگر کار است و با بهره برداری از کتابخانه ابن سِکّیت، به فضل خدا توسعه در این منطقه محقق می شود.

شریعتی با بیان اینکه توسعه فرهنگی و منابع انسانی بر همه امور مقدم است، اظهار داشت: مسئولان به دنبال ایجاد زیرساخت های متناسب و مورد نیاز و استفاده مردم هستند و این موضوع بدون خواست و همراهی مردم محقق نخواهد شد.

وی به احداث کتابخانه «ابن سکیت» اشاره کرد و گفت: این کتابخانه مزین به نام «ابن سکیت دورقی» از بزرگان فرهنگ و ادب و هنر عرب و مایه فخر شیعیان بوده و برای ما ارزشمند است؛ این تقید و تعهد ما به اهل بیت (ع) و الگوگیری از کسانی است که جایگاه معلمی فرزندان پادشاهان و امرا را داشته ولی وقتی پای اعتقاد به میان آمد، ‌ تمام نعمت ها را کنار گذاشته و پای تعهد به اهل بیت (ع) ماندند و به برکت وجود این بزرگواران، نام شان همیشه زنده ماند.

استاندار خوزستان، بر لزوم افزایش منابع این کتابخانه تاکید کرد و ادامه داد: باید کتاب های بیشتری متناسب با فرهنگ و علاقه مردم منطقه تهیه شود تا از این طریق اهالی را به کتابخانه های عمومی و برنامه های فرهنگی این مراکز جذب کنیم. این مسائل در اولویت قرار دارد تا بتوان به توسعه فرهنگی و آموزش چنین مناطقی کمک کرد.

منصور کوهی رستمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان در آیین افتتاح کتابخانه عمومی «ابن سکیت» منطقه ملاشیه اهواز، اظهار داشت: در دور جدید فعالیت کتابخانه های عمومی، چند رویکرد را به عنوان راهبرد در پیش گرفتیم که اولین رویکرد بحث توسعه زیرساخت های کتاب و کتابخوانی بود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه در راستای رعایت عدالت اجتماعی باید دسترسی به کتاب برای تمامی اقشار فراهم شود، افزود: در این زمینه بحث بهسازی کتابخانه ها مورد توجه قرار گرفت که ظرف دو سال اخیر با شدت بیشتر دنبال شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بین ۴۵ تا ۵۰ کتابخانه به طور کامل بهسازی و کتابخانه های استانداردی ایجاد شده، ادامه داد: در حوزه زیرساختی نیز فرآیند ساخت چند پروژه از سال ۹۰ آغاز شده که به دلایل مختلف هنوز به بهره برداری نرسیده اند. این موضوع به عنوان یکی از اولویت های انجمن کتابخانه های عمومی استان مدنظر قرار گرفت و اعتبار خوبی برای این پروژه ها که شامل ۱۲ کتابخانه می شد، اختصاص یافت. از بین این پروژه های نیمه تمام، سال گذشته ۴ کتابخانه افتتاح شد. امسال نیز دومین کتابخانه به بهره برداری رسید و دو کتابخانه دیگر شامل کتابخانه عمومی روستای دهکده حمیدیه و کتابخانه مرکزی شهرستان کارون آماده افتتاح است. مابقی کتابخانه ها نیز تا پایان سال به بهره برداری خواهند رسید. تمام این کتابخانه ها در مناطق محروم، حاشیه ای و روستایی قرار دارند.

رستمی اظهار داشت: از دیگر رویکردهای کتابخانه های عمومی استان این است که در همه شهرستان ها کتابخانه مرکزی ایجاد شود.

افتتاح ۶ کتابخانه تا پایان سال جاری

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با اشاره به اینکه ۶ شهر خوزستان فاقد کتابخانه است، اذعان داشت: شهرهای الهایی، آبژدان، چغامیش، حمزه، سیاه منصور و سرداران فاقد کتابخانه هستند و به فضل خدا این شهرها نیز دارای کتابخانه های عمومی خواهند شد.

ضرورت توجه به بعد محتوایی کتابخانه های عمومی

وی بر لزوم توجه به بُعد محتوایی کتابخانه ها جهت اثرگذاری بیشتر فرهنگی در سطح جامعه تاکید کرد و یاد آور شد: ما به دنبال تبدیل کتابخانه ها به مراکز فرهنگی و اجتماعی هستیم و نگاه ما به کتابخانه ها صرفا مکانی برای امانت کتاب نیست.

وی با بیان اینکه تمامی کتابخانه های ما به بخش کودک با تجهیزات و منابع مورد نیاز این قشر مجهز است، تاکید کرد: تمام کتابخانه های عمومی استان به نرم افزار مدیریت کتابخانه مجهز هستند و امسال با تخصیص اعتبارات لازم در بحث کتابخانه دیجیتال نیز ورود می کنیم. برای اولین بار در کشور طرح کتابخانه های عمومی دیجیتال در استان در حال بررسی و انجام است.

کوهی رستمی، با اشاره به کتابخانه «ابن سکیت» ملاشیه، بیان کرد: این کتابخانه بیستمین کتابخانه اهواز و صد و هفتاد و ششمین کتابخانه عمومی استان است که فرآیند احداث آن از سال ۹۲ آغاز شد و از اعتبارات تملک دارایی و ۲ درصد نفت، ۱۵ میلیارد ریال صرف ساخت و ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال نیز صرف تجهیزات آن شده است.

وی خاطرنشان کرد: در بخش تأمین تجهیزات برای ۶ پروژه کتابخانه ای تکمیل شده، با کمبود بودجه مواجه بودیم که با حمایت های اداره کل امور اجتماعی استانداری، ۷ میلیارد ریال برای این امر در نظر گرفته شد و امروز این کتابخانه ها تجهیز و آماده بهره برداری هستند.

افزایش چهار هزار و ۸۰۰ متری فضای کتابخانه های عمومی استان

وی یاد آور شد: با تکمیل کتابخانه هایی که در دست احداث است، طی یک سال و نیم آینده، چهار هزار و ۸۰۰ متر به فضای کتابخانه های عمومی استان اضافه می شود. از آنجا که این کتابخانه ها در مناطق کم برخوردار هستند، آثار فرهنگی بسیاری را خواهند داشت.

در این جلسه، آیت الله محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه اینگونه اقدامات مایه امیدواری است، اضافه کرد: قطعا بسیاری از آسیب های اجتماعی با انجام این اقدامات از بین خواهد رفت.

وی بهبود زیرساخت های منطقه ملاشیه را اقدامی بسیار شایسته دانست و افزود: باید نسبت به شناسایی نیروهای لایق و تحصیل کرده و کارآمد و سپردن این گونه کارها به نیروهای محلی و بومی اقدام کرد؛ جوانان وقتی احساس کنند که مورد اعتماد دولت و مسئولان هستند، با علاقه کار می کنند و نسبت به آینده خود امیدوارتر می شوند.

آیت الله حیدری، به آیه های «ن والقلم و ما یسطرون» و «اقرا باسم ربک الذی خلق» اشاره کرد و گفت: پیام روشن این آیات که بر خواندن و نوشتن تاکید دارند این است که تکامل و پرورش معنوی و مادی انسان، بدون علم و آگاهی و کتابت و قرائت ممکن نیست.

وی اذعان داشت: از نظر معنوی انسان برای تکامل اختیاری و آگاهانه آفریده شده بنابراین هم اختیار و هم آگاهی در بطن تکامل نهفته شده و بدون آن تکامل معنوی ممکن نیست؛ از سوی دیگر پیشرفت مادی، توسعه عمرانی و اصلاح وضعیت اقتصادی و معیشت نیز بدون علم و معرفت امکانپ ذیر نیست.

وی بیان کرد: انسان هایی که به دور از علم و معرفت هستند هیچ تحول و پیشرفتی نخواهند داشت؛ بنابراین قدم اول برای ساختن جامعه، پرورش و تعلیم و آموزش انسان است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، خطاب به مسئولان، تاکید کرد: در کنار انجام پروژه های ورزشی، بهداشتی و عمرانی به بحث کتابخوانی نیز توجه داشته باشید؛ جوانان این منطقه باید آموزش ببینند و علم و معرفت و آگاهی کسب کنند.

وی با اشاره به اینکه جوانان و نوجوانان را باید به سوی کتاب و کتابخوانی و استفاده از کتابخانه ها ترغیب و تشویق کرد، یادآور شد: کودکان و نوجوانان ظرفیت زیادی برای آموزش دارند، از این رو باید از این فرصت ها نهایت استفاده را برد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × سه =


دسته‌بندی نشده