کد خبر : 2133
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۸ - ۹:۴۸

بهره برداری از طرح مدیریت پسماند حفاری به روش بیولوژیک(کمپوستینگ) در مناطق نفت خیز جنوب

بهره برداری از طرح مدیریت پسماند حفاری به روش بیولوژیک(کمپوستینگ) در مناطق نفت خیز جنوب

به گزارش  پایگاه خبری هنرقلم و به نقل از روابط عمومی، معاون (حفاری) مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب درباره این طرح توضیح داد: این طرح که در راستای حفظ و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست به طور آزمایشی در حفاری یکی از چاه های میدان نفت‌سفید و در منطقه

به گزارش  پایگاه خبری هنرقلم و به نقل از روابط عمومی، معاون (حفاری) مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب درباره این طرح توضیح داد: این طرح که در راستای حفظ و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست به طور آزمایشی در حفاری یکی از چاه های میدان نفت‌سفید و در منطقه حفاظت شده زیستی به اجرا در آمد، نتایج موفقیت آمیزی داشته است.

 

مهندس صفرعلی رئیسی افزود: اجرای این طرح در کاهش آلودگی های ناشی از پسماند حفاری و صرفه حاصل از بازیافت خاک، آب و مواد مورد استفاده در حفاری به طور چشمگیر موثر بوده و می توان این روش را در حفاری های آینده بویژه در سایر مناطق حفاظت شده مورد استفاده قرار داد.

 

وی اظهار داشت: پسماند های حفاری عمدتاً حاصل فعالیت های عملیات حفاری شامل سیالات حفاری مازاد بعد از استفاده و‌ کنده های حفاری از اعماق زمین و آبهای ناشی از شست و شو و خنک سازی دستگاه های حفاری هستند که به لحاظ فیزیکی به دو دسته جامدات و مایعات تقسیم می شوند که برای مدیریت و کنترل آنها از روش های مختلفی استفاده می شود.

 

مهندس رئیسی گفت: در روش مدیریت پسماند حفاری به روش بیولوژیک(کمپوستینگ)، این پسماندها جداگانه مدیریت می گردند؛ جامدات به روش زیستی (کمپوست سازی) و مایعات بسته به کیفیت اولیه خود به سه روش شیمیایی، جاذب های زیستی و تبخیر- میعان، بازیافت می شوند.

 

وی خاطرنشان کرد: از مزایای این روش این است که پس از اجرای آن هیچ گونه آلودگی در محل بر جای نمی ماند به گونه ای که محل انباشت پسماندهای حفاری قابلیت کشت گیاه را خواهد داشت. همچنین با اجرای این روش ۵۵ تا ۷۰ هزار بشکه آب به چرخه دستگاه حفاری بازگردانی و مورد استفاده مجدد در عملیات می شود.

 

معاون (حفاری) مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، بهداشت محیط، صرفه جویی در مصرف سیمان و سیلیکات سدیم، کاهش هزینه حمل جامدات، صرفه جویی در تهیه و حمل نمک و عدم نیاز به محل دفن کنده ها را از دیگر مزایای این روش نوین عنوان کرد که با تکیه بر دانش و تخصص بومی و توان داخلی حاصل شده است.

 

در آیین بهره برداری از این طرح که در محل اجرای آن در موقعیت حفاری چاه شماره ۵۰ نفت سفید برگزار شد، احمد محمدی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و جمعی از مدیران ارشد این شرکت، دکتر کیامرث حاجی زاده معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خوزستان، محمد جواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، حسین پنبه دانه پور فرماندار شهرستان شوشتر و تعدادی از مسئولان محلی حضور داشتند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × 3 =


دسته‌بندی نشده