تست سریع کرونا در ۵ دقیقه
به گزارش پایگاه خبری هنر قلم ، ۱۰ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان میگذرد. کووید ۱۹ تاکنون نزدیک به ۴۰ میلیون نفر را در جهان آلوده کرده و از این میان، یک میلیون و ۱۱۰ هزار نفر را به کام مرگ کشانده است. دولتها امیدوارند بتوانند با افزایش تعداد تست کرونا و شناسایی
به گزارش پایگاه خبری هنر قلم ، ۱۰ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان میگذرد. کووید ۱۹ تاکنون نزدیک به ۴۰ میلیون نفر را در جهان آلوده کرده و از این میان، یک میلیون و ۱۱۰ هزار نفر را به کام مرگ کشانده است. دولتها امیدوارند بتوانند با افزایش تعداد تست کرونا و شناسایی بیماران، اقدام به قرنطینه آنها کرده و از این طریق زنجیره شیوع ویروس در جامعه را قطع کنند. از این رو، دانشمندان به طور گسترده در حال کار بر روی یافتن تستهای سریع و ارزان قیمت هستند. دانشمندان انگلیسی به تازگی موفق شدند به روشی سریع برای تشخیص مبتلایان به کووید ۱۹ دست یابند.
بر این اساس، محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس اعلام کردند یک تست سریع تشخیص کرونا را ابداع کرده اند که میتواند با دقت بسیار بالا و سرعت بیشتر نسبت به دیگر تست ها، ابتلای افراد به کووید ۱۹ را تشخیص دهد. دانشمندان در این روش نمونههای گرفته شده از بیماران را به دستگاهی میدهند که میتواند قطعات ویروس کرونا را تشخیص دهد. این در حالی است که آزمایشهای دیگر از راه شمارش گلبولهای سفید خون و یا نشانههای دیگر وجود ویروس در بدن، به ابتلای فرد به کووید ۱۹ پی میبردند.
دانشمندان میگویند یکی از مزیتهای این روش این است که میتواند با سرعتی باورنکردنی ابتلای افراد را تشخیص دهد. محققان تاکید دارند در این روش میتوان در کمتر از ۵ دقیقه از آلوده بودن فرد به کرونا اطلاع یافت. این بدان معنا خواهد بود که میتوان از این تست در اماکن شلوغ و در مقیاس بالا استفاده کرد.
متخصصان انگلیسی تاکید دارند در این روش میتوان به راحتی تکههای متعلق به ویروس را تشخیص داد. این دستگاه میتواند با تهیه یک تصویر میکروسکوپی از نمونههای افراد، با فلورسنت حضور ویروس را تشخیص دهد. این دستگاه سپس با کمک یک الگوریتم میتواند به صورت اتوماتیک اقدام به تحلیل دادهها و تشخیص ابتلای فرد به کووید ۱۹ کند.
دانشمندان امیدوارند به زودی اقدام به تجاری سازی این روش برای انجام تست کرونا در ابعاد بزرگ کنند. برآورد محققان این است که تا اوایل سال ۲۰۲۱ کسب مجوز لازم برای استفاده از این روش زمان خواهد برد و در شش ماه پس از آن میتوان در اماکن عمومی از این روش استفاده کرد.
استفاده از مهندسی ژنتیک برای تشخیص کرونا
پیشتر دانشمندان آمریکایی نیز موفق به کشف یک تست سریع برای تشخیص کرونا شده بودند. دانشمندان آمریکایی با استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک کریسپر (CRISPR) به روشی برای تشخیص سریع ابتلای افراد به ویروس کرونا دست یافتند. کریسپر بخشی از دی انای پروکاریوت و حاوی تناوبهای کوتاه توالی بنیادین است. کریسپر نوعی سیستم ایمنی تطابق پذیر در باکتریهاست که آنها را قادر به کشف دیانای ویروس و نابودیشان میکند.
تست سریع کرونا در ۵ دقیقه
بخشی از سیستم کریسپر، پروتئینی به نام کَس۹ (Cas ۹) است که قابلیت جستجو، برش زدن و سرانجام استحاله دیانای ویروس را به روشی خاص دارد. فناوری کریسپر به دانشمندان اجازه میدهد، تغییراتی در دیانای سلولها ایجاد کنند. دانشمندان موفق شدند از همین فناوری به روشی موثر و سریع برای شناسایی ابتلای افراد به کرونا دست یابند. متخصصان میگویند یکی از مزیتهای این روش این است که افراد برای تست کرونا احتیاجی به مراجعه به آزمایشگاههای تخصصی ندارند. این تست کرونا را میتوان در مطب پزشکان، مدارس و ساختمانهای اداری انجام داد.
مکس ویلسون، استاد بیولوژی مولکولی دانشگاه کالیفرنیا در این رابطه گفت: این تست مطمئنی برای سنجش ابتلای افراد به کووید ۱۹ است و با ظرافت خاصی میتواند بیماران کرونایی را تشخیص دهد. تاکنون این روش یکی از سریعترین روشها برای تست کرونا بوده است.
در گذشته دانشمندان از روش تست مبتنی بر فناوری کریسپر برای تسریع در شناسایی بیماران کرونایی استفاده کرده بودند. در تحقیقات پیشین دانشمندان موفق شدند در ظرف یک ساعت ابتلای افراد را تشخیص دهند که بسیار سریعتر از تست ۲۴ ساعته کرونا محسوب میشد. با این حال، تلاش فعلی دانشمندان باعث کاهش زمان تشخیص به ۵ دقیقه شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
برچسب ها :تست ، سریع کرونا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰