کد خبر : 5784
تاریخ انتشار : شنبه 26 مهر 1399 - 10:52

وقوع همزمان ۴ سندرم دردناک در بدن بهبودیافتگان از کرونا

وقوع همزمان ۴ سندرم دردناک در بدن بهبودیافتگان از کرونا

به گزارش پایگاه خبری هنر قلم، ویروس کرونا تاکنون مرگبارترین همه گیری جهان در قرن ۲۱ را رقم زده است. در هفته‌های اخیر بر شدت شیوع ویروس و در نتیجه تلفات جهانی این همه گیری افزوده شده است. براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت به طور میانگین روزانه ۵ هزار و ۴۰۰ نفر در جهان به

به گزارش پایگاه خبری هنر قلم، ویروس کرونا تاکنون مرگبارترین همه گیری جهان در قرن ۲۱ را رقم زده است. در هفته‌های اخیر بر شدت شیوع ویروس و در نتیجه تلفات جهانی این همه گیری افزوده شده است. براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت به طور میانگین روزانه ۵ هزار و ۴۰۰ نفر در جهان به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست می‌دهند. با این حال، تلفات این همه گیری تنها عامل نگرانی دانشمندان نیست. یکی از مواردی که دانشمندان به شدت نگران آن هستند شیوع کرونای بلند مدت در میان بهبود یافتگان است. این امر به معنای آن است که افراد بهبود یافته از کرونا حتی پس از بهبودی نیز علائم بیماری را با خود به همراه دارند و با گذشت ماه‌ها هنوز موفق به بازگشت به زندگی پیش از بیماری نشده اند. دانشمندان در تحقیقات خود به یافته‌های جدیدی در این زمینه دست یافتند.

بر این اساس، دانشمندان اعلام کردند کرونای بلند مدت ترکیبی از چهار علامت مختلف ابتلا به کروناست که بدن فرد را به طور همزمان درگیر خود می‌کند. تحقیقات نشان داد برخی بهبودیافتگان از کووید ۱۹ پس از گذشت ۷ ماه همچنان از علائم ناتوان کننده پساکرونایی مانند سندرم بی حالی و خستگی، سندرم مراقبت‌های ویژه، آسیب دائمی به اندام‌ها و علائم بلند مدت کرونا رنج می‌برند. سندرم مراقبت‌های ویژه به مجموعه‌ای از اختلالات سلامتی اطلاق می‌شود که پس از طی دوره ریکاوری در میان بیماران دیده می‌شود. در این حالت فرد از سه جنبه جسمی، عصبی و روانی دچار مشکل می‌شود.

محققان انگلیسی هشدار دادند تنها در جزیره انگلیس (انگلیس، ولز، اسکاتلند) و ایرلند شمالی نزدیک به ۶۰ هزار نفر در حال زندگی با کرونای بلند مدت هستند. یکی از موارد هشدار انگیز این تحقیقات این است که یافته‌ها نشان می‌دهد کودکان نیز در خطر ابتلا به کرونای بلند مدت قرار دارند. پیش‌تر یافته‌های محققان نشان داده بود کودکان و جوانان کمترین نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ را دارند. با این حال، تحقیقات جدید نشان می‌دهد حتی افرادی که کمترین آسیب پذیری در مقابل این ویروس را دارند نیز ممکن است علائم بلند مدت ابتلا به کرونا را با خود به یادگار داشته باشند. همچنین این موضوع هیچ ارتباطی به شدت بیماری فرد ندارد و حتی افرادی که به کرونای خفیف مبتلا شده اند نیز ممکن است علائم ابتلا به کووید ۱۹ را در بلند مدت در بدن خود مشاهده کنند.

 

دانشمندان می‌گویند علائمی مانند تنگی نفس، بی حالی مزمن، مِه مغزی، آسیب دائمی به اندام ها، نگرانی، تشویش و استرس از مواردی است که به صورت گسترده در میان بهبود یافتگان از کرونا دیده می‌شود. برخی بیماران نیز شاهد گردش علائم بیماری در اندام‌ها و قسمت‌های مختلف بدن خود هستند. برخی دیگر از بیماران نیز از علائم متغیر در یک بخش از بدن خود گلایه دارند.

 

مخرب‌ترین علائم کرونا در بدن بهبودیافتگان

 

دانشمندان انگلیسی در تحقیقات خود اعلام کردند ۵ علامت ابتلا به کرونا وجود دارد که می‌تواند برای ماه‌ها در بدن بهبود یافتگان دیده شود. مطالعات نشان داده است بیش از ۳۰۰ هزار مبتلا به کووید ۱۹ در انگلیس اعلام کرده اند هنوز علی رغم بهبودی و خلاصی از ویروس، علائم ابتلا را برای بیش از یک ماه است که با خود به یادگار دارند.

 

این تحقیقات نشان داد کهنسالان و کسانی که از بیماری‌های زمینه‌ای رنج می‌برند احتمال بیشتری دارد که علائم ابتلا به کرونا را برای ماه‌ها در بدن خود داشته باشند. رایج‌ترین این علائم که در بلند مدت در بدن بهبود یافتگان دیده می‌شود بی حالی و سرفه‌های مداوم است. ۳ علامت دیگر نیز شامل سردرد، درد مفاصل و مشکلات تنفسی است.

 

با این حال، بیشتر مردم چند هفته پس از ابتلا به کرونا دوره ریکاوری را طی کرده و دچار بهبودی نسبی می‌شوند. دانشمندان انگلیسی می‌گویند ادامه دار بودن علائم کرونا در بهبود یافتگان به هیچ عنوان قابل پیش‌بینی نیست و حتی افرادی که بصورت خفیف به این بیماری مبتلا شده اند نیز ممکن است این علائم را برای ماه‌ها در بدن خود داشته باشند.

 

پیش تر دانشمندان استرالیایی نیز اعلام کرده بودند آسیب‌های شدید ریوی در بهبودیافتگان از کووید ۱۹ می‌تواند پس بهبودی و هفته‌ها بعد از مرخص شدن از بیمارستان همچنان در این افراد دیده شود. تحقیقات نشان داد آسیب ریوی، مشکلات شدید تنفسی و سرفه می‌تواند در بلند مدت در بیماران بهبود یافته کرونایی مشاهده شود.

 

دانشمندان می‌گویند تاثیرات مخرب ویروس کرونا بر سلامت جسمانی افراد باعث ایجاد نگرانی در مجامع علمی شده است. ما شاهد آن هستیم که حتی افرادی که به کرونای خفیف مبتلا شده اند برای هفته‌ها و حتی ماه‌ها پس از بهبودی و مرخص شدن از بیمارستان همچنان با عوارض سنگین این بیماری دست به گریبان هستند. طول دوره نقاهت و زمان لازم برای بازگشت این افراد به زندگی عادی قبل از بیماری مایه نگرانی است.

 

کرونا

 

دانشمندان استرالیایی در تحقیقات خود بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شده و در بیمارستان بستری بودند را مورد مطالعه قرار دادند. شواهد نشان داد ۶ هفته پس از مرخص شدن این بیماران از بیمارستان، بیش از ۸۸ درصد آن‌ها هنوز علائم آسیب ریوی را داشته اند. آزمایشات و سی تی اسکن این افراد نشان داد ریه‌های آن‌ها هنوز هم درگیر عوارض ابتلا به ویروس کرونا بوده است.

 

پیش‌تر محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس نیز پس از تحقیقات گسترده اعلام کردند: فراتر از مشکلات جسمانی، یک خطر دیگر که بهبود یافتگان از کووید ۱۹ را تهدید می‌کند، ابتلا به اختلالات روانی است. یک تحقیق که بر روی بیش از ۶۲ هزار بیمار مبتلا به کرونا پس از بهبودی انجام گرفته است، نشان می‌دهد این افراد به شدت در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند.

 

محققان مشاهده کردند یک نفر در هر ۱۶ بهبود یافته کرونایی که پیش‌تر هیچ سابقه بیماری روانی نداشته است، یک تا سه ماه پس از ابتلا به کرونا به اختلالات روانی دچار شده است. این میزان ابتلا به اختلالات روانی دو برابر میزانی است که متخصصان قبلا پیش‌بینی می‌کردند.

 

محققان انگلیسی می‌گویند بیمارانی که شرایط وخیمی داشته و در بیمارستان بستری شده اند نسبت به بیمارانی که علائم خفیف تری داشتند، بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند. اختلالات مرتبط با اضطراب و نگرانی یکی از موارد شایع در میان بهبود یافتگان است. با این حال، افسردگی، بی خوابی، زوال عقل و جنون نیز در میان بهبود یافتگان مشاهد شده است. این تحقیقات همچنین نشان داد کسانی که در گذشته سابقه بیماری روانی داشته اند به طور میانگین از انسان‌های معمولی بیشتر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

 

محققان اعلام کردند بیماران مبتلا به کرونا اگر پس از بهبودی شاهد نگرانی و اضطراب، احساس ناخوشی، بی خوابی و یا کاهش قدرت حافظه شدند سریعاً به یک متخصص مراجعه کنند. متخصصان می‌توانند با روش‌هایی ساده جلوی تشدید حال بیمار را بگیرند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.


دسته‌بندی نشده