۳۲ درصد موقوفات خوزستان در اختیار نهادهای دولتی
به گزارش خبرنگار سرویس احتماعی پایگاه خبری هنر قلم خوزستان، حجت الاسلام والمسلمین مرتضی خاکباز در نشست خبری امروز ۱۸شهریور ماه با اصحاب رسانه که در محل این اداره کل برگزار شد، با اشاره به اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه از سال ۸۸ به دنبال سرمایهگذاری در عرصههای وقفی بوده که این امر را
به گزارش خبرنگار سرویس احتماعی پایگاه خبری هنر قلم خوزستان، حجت الاسلام والمسلمین مرتضی خاکباز در نشست خبری امروز ۱۸شهریور ماه با اصحاب رسانه که در محل این اداره کل برگزار شد، با اشاره به اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه از سال ۸۸ به دنبال سرمایهگذاری در عرصههای وقفی بوده که این امر را با ظرفیت کمک گرفتن از انسانهایی که تمکن مالی دارند، به انجام رساند. اظهارکرد: سیاست سازمان بر این بود که موقوفههایی که متروکه شدند آباد شوند و هزینههای خود را در بیاورند و بعد از آن بتوانند به قشر کم بضاعت جامعه کمک کنند.
وی افزود: در راستای احیای موقوفات چند پروژه برای استان خوزستان تعریف شده که حداقل دو پروژه و حداکثر شش پروژه در هر شهر تعریف کرده ایم که بعد از محرم کلنگ آنها به زمین زده می شود و این اطمینان را داریم که در بقاع و موقوفات از نظر اعتبار با مشکل مواجه نمیشویم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان با اشاره به اینکه ۳۵ بقعه شاخص در استان خوزستان وجود دارد، تصریح کرد: مدار کار این اداره کل بر عمران و آبادانی امامزادگان است. عنوان این مسئله مهم است که درآمد امامزادگان در مصارف عمرانی، فرهنگی و مدیریت هزینه میشود.
این مقام مسئول برنامههای این ادارهکل برای ماه محرم را: برگزاری مراسم «احلی من العسل»، مراسم بیرقزنان در امامزاده عبدالله شوشتر، مراسم شیرخوارگان حسینی، اعزام یکصد مبلغ بومی و غیربومی، برگزاری همایش «رهروان حضرت زینب(س)» در ۱۲ محرم عنوان کرد و ادامه داد: همچنین با توجه به ظرفیت خوزستان در میزبانی از زائرین امام حسین(ع) برای سفر به کربلا در ایام اربعین حسینی بر آن هستیم که خدمات خوبی به زائران از ابتدای مرز تا خروجی استان ارائه شود. موکب ما در مرز چذابه با محوریت استان خوزستان و همکاری دو استان معین اصفهان و یزد برپا خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین خاکباز اضافه کرد: به دنبال آن هستیم که در بخش موقوفات هزینهها را بر اساس نیات واقفان توزیع کنیم و هیچ کس از شرع و قانونگذار اجازه نمیدهد که این درآمدها در جایی غیر از نیت واقف هزینه شود.
وی با اشاره به اینکه احیا، درآمدزایی و بهرهوری از موقوفات برای ما در اولویت است، خاطرنشان کرد: وقف موضوعی مردمی است و دولت سهمی در موقوفات ندارد و بر این اساس باید همه منافعی که از نذورات مردم در امامزادگان و موقوفات گردآوری میکنیم در مسیر مردم هزینه شود. عمده کار ما بر محورهای مدیریت بقاع و موقوفات و عمران بقاع و موقوفات است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با تأکید بر سخن مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل بقاع به قطب فرهنگی بیان کرد: معنای این حرف آن است که باید محوریت همه کارهای فرهنگی با سرمنشأ بقاع باشد. دستگاههای فرهنگی بسیاری همچون آموزش و پرورش، تبلیغات، ارشاد و اوقاف هستند که در این راستا عمل میکنند و ما باید مسیر کار فرهنگی مشخص باشد. اگر امامزادگان ما حاضر بودند به ترویج فرهنگ قرآن و اهلبیت(ع) میپرداختند.
حجت الاسلام و المسلمین خاکباز با بیان اینکه ۳۲ درصد از موقوفات استان خوزستان در اختیار نهادهای دولتی از جمله آموزش و پرورش است، گفت: تفاهمنامهای با میراث فرهنگی بسته شده که با توجه به اینکه برخی از بقاع ابنیه تاریخی هستند، باید هم اوقاف و هم میراث اعتبار گذاشته و این بناها را حفظ کنند. اما تا به حال فقط ما اعتبار گذاشتهایم. تازه بعضی مواقع هم جلوی کار ما گرفته شده است. اگر میراث فرهنگی اجازه دهد ما خودمان به مرمت بقاع با بناهای تاریخی میپردازیم.
انتهای پیام
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰