کد خبر : 4125
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 بهمن 1398 - 15:38

۲هزار نفر در خوزستان مبتلا به بیماری تالاسمی ماژور هستند

۲هزار نفر در خوزستان مبتلا به بیماری تالاسمی ماژور هستند

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری هنرقلم، دکتر بیژن کیخایی عصر دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: استان خوزستان یک استانی هست که بیماری های خونی در آن انتشار زیادی دارد و یکی از استان های تالاسمی خیز کشور است؛ شیوع تالاسمی مینور در جامعه هفت درصد و در خوزستان حدود ۲۰۰۰ بیمار تالاسمی ماژور داریم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری هنرقلم، دکتر بیژن کیخایی عصر دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: استان خوزستان یک استانی هست که بیماری های خونی در آن انتشار زیادی دارد و یکی از استان های تالاسمی خیز کشور است؛ شیوع تالاسمی مینور در جامعه هفت درصد و در خوزستان حدود ۲۰۰۰ بیمار تالاسمی ماژور داریم.

وی با اشاره به اینکه خوزستان در حوزه هموفیلی که بیماری خون ریزی دهنده است نیز حدود ۶۰۰ بیمار دارد، افزود: بیماری داسی یکی از بیماری های خونی تقریبا بومی استان خوزستان است و متأسفانه افراد مبتلا به آن با وجود مشکلات عدیده جزو بیماران خاص نیستند؛ این بیماری در سوسنگرد، آبادان، امیدیه، رامشیر و خرمشهر شیوع بالاتری دارد.

رئیس بیمارستان شهید بقایی دو با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به بیماری خونی داسی نیازمند توجه خاص هستند، تصریح کرد: خانواده هایی در شادگان داریم که چهار تا پنج فرزند مبتلا به این بیماری دارند.

کیخایی با اشاره به ازدواج فامیلی به عنوان یکی از دلایل شیوع بیماری های خونی عنوان کرد: یک مشکلی که در استان خوزستان و اکثر اقوام ایرانی داریم، شیوع ازدواج فامیلی هست که باعث ترویج و انتشار بیماری های خونی است؛ ازدواج های فامیلی شمشیر دولبه است که محاسن و معایب را در کنار هم دارند.

وی بیان کرد: بیماران سرطانی استان خوزستان، استان های همجوار و حتی کشور عراق به بیمارستان بقایی مراجعه می کنند؛ همچنین به خاطر کادر مجرب بیمارانی هم از استان های اصفهان، کرمانشاه و ایلام برای پیوند می آیند چون مرکز پیوند ما بعد از بیمارستان شریعتی دومین مرکز کشور است.

رئیس بیمارستان شهید بقایی دو با اعلام این خبر که سالانه حدود ۲۰۰ بیمار کودک سرطانی جدید و حدود ۸۰۰ تا یک هزار بیمار سرطانی بالغ به خانواده بیماران سرطانی اضافه می شود، گفت: سالانه به ۱۰ هزار بیمار سرطانی بستری و ۱۰ هزار سرطانی سرپایی خدمات مختلفی را ارائه می دهیم؛ شاید آمار بالاتر از این باشد چون بخشی از بیماران به رادیوتراپی گلستان مراجعه و برخی ها به خارج از استان و یا کشورهای دیگر می روند ولی این آمار ۹۰ درصد بیماران را شامل می شود.

کیخایی ادامه داد: متأسفانه ۹۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان توان پرداخت هزینه های درمان را ندارند چون درمان بیماری سرطان پرهزینه است؛ هر ویال آمپول شاید بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه پدر یا مادر خانواده اصلا در سبد مالی خانواده ها پولی برای این درمان کنار نگذاشته اند، یادآور شد: بیماران مبتلا به سرطان با هزینه های سنگین درمان فلج می شوند؛ متأسفانه سرطان خیلی از خانواده ها را به زیر خط فقر می برد.

رئیس بیمارستان شهید بقایی دو با اشاره به اینکه دولت بین ۹۰ تا ۹۵ درصد هزینه درمان را پرداخت می کند ولی همان درصد باقیمانده هم هزینه های میلیونی هستند، اضافه کرد: نیازمند حمایت خیران نیک اندیش هستیم تا این فاصله را پر کنند که تعداد آنها در استان خوزستان هم کم نیستند؛ بسیاری از خیران با همکاری در ساخت و ساز به دنبال باقیات و صالحات فیزیکی هستند ولی خیلی از خدمات مثل ارائه خدمات به بیماران سرطانی می توانند خاموش باشند.

کیخایی با اشاره به اینکه خدمت به بیماران سرطانی کار خیلی سختی است و در یک خانواده اگر بیمار سرطانی باشد حتی زن خانواده و دیگر اعضاء خسته می شوند، بیان کرد: بیماران گاهی با پرستاران بیمارستان بزرگ می شوند؛ وقتی شاهد فوت بیماری باشیم همه پرستاران عزادار می شوند چون هر بیمار سال ها درگیر این بیماری می شود.

وی با اشاره به اینکه پرسنل این بیمارستان علاوه بر طبابت رابطه عاطفی ـ خانوادگی با بیماران برقرار می کنند، اظهار کرد: بیمار سرطانی اگر یک وعده داروی خود را دریافت نکند، عواقب خیلی بدی دارد و بیمار باید به صورت مستمر شیمی درمانی را انجام بدهد تا سلول سرطانی قد بلند نکند.

رئیس بیمارستان شهید بقایی دو با اشاره به اینکه از خیران نیکوکار تقاضا داریم که بدون تحویل اعتبارات مالی به ما خودشان مستقیم برای ساخت و ساز یا فعال شدن تخت های بیمارستان اقدام کنند، گفت: در بخش کودکان مبتلا به سرطان مؤسسه محک توانسته به خوبی کمک کند ولی در حوزه های دیگر مثل بیماری سرطان افراد بالغ که اکثر آنها نان آور یک خانواده هستند، مشکلاتی داریم.

کیخایی با بیان اینکه در میان مردان سرطان گوارش و ریه، در میان بانوان سرطان پستان و در میان کودکان نیز سرطان خون شایع است، اضافه کرد: پزشک علاوه بر تسلط بر علم روز باید آگاه به فرهنگ جامعه هم باشد؛ اکثر پزشکان قبل از انقلاب هندی بودند و رابطه عاطفی نداشتند ولی امروزه با فعالیت پزشکان بومی استان رابطه فرهنگی و عاطفی بین پزشک و بیمار برقرار است.

وی تشریح کرد: در گذشته اکثر داروهای درمان بیماری سرطان ساخت خارج بودند ولی خوشبختانه بعد از انقلاب بیش از ۹۰ درصد داروها داخلی تولید و همه آنها چون اعتبارنامه معتبر دارند، وارد چرخه درمان می شوند.

رئیس بیمارستان شهید بقایی دو اظهار کرد: هر بیماری نیاز به شادابی و نشاط دارد که اگر نباشد روند بهبودی حاصل نمی شود، خصوصا در بیماران سرطانی که وجود شادابی برای آنها نقش بسیار مهی دارد.

کیخایی با اشاره به فعالیت پرستاران خوب در بیمارستان شهید بقایی دو عنوان کرد: متأسفانه شغل پرستاران ما جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی شوند در حالی که کار با بیماران سرطانی خصوصا از لحاظ روحی خیلی طاغت فرساست و برای همین به وزارت بهداشت نامه ارسال کردیم.

وی با اشاره به اینکه ارتباط مستمر با بیماران در روحیه آنها تأثیر دارد، یادآور شد: عمده سرطان ها درمان می شوند ولی به شرط اینکه به موقع شناسایی شوند؛ نقش عمده برای درمان در پیشگیری است، مثلا بانوان بالای ۴۰ سال باید هر سال ماموگرافی داشته باشند ولی بسیاری افراد این کار را انجام نمی دهند.

رئیس بیمارستان شهید بقایی دو با اشاره به اینکه بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بیماران عراقی هستند و بیمار افغانی و چینی هم مراجعه دارند، اظهار کرد: بیماران کشور عراق را هم جذب کردیم ولی چند مشکل در این زمینه وجود دارد یکی اینکه کشور هند و ترکیه رقیب ما در جذب بیماران هستند هرچند ما چون درمان ارزان تری داریم بیشتر اینجا می آیند.

کیخایی از اینکه برخی دلالان مسیر درمان بیماران عراقی را به بیراهه برده و گاهی پول بیشتری نسبت به بیمارستان می گیرند، تصریح کرد: اگر این بیماران مستقیم از طریق سفارت ایران در عراق خود را برای درمان معرفی کنند خیلی بهتر است یا حتی یکی از سازمان های مردم نهاد برای این کار برنامه ریزی های لازم را انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه فاکتورهای خطر در سرطان زیاد هستند و از سیگار و آلودگی هوا تا کم تحرکی، استرس و تغذیه را شامل می شود، خبر داد: مرجع گزارش دهی وزارت بهداشت است و بر مبنای گزارش این وزارت سونامی سرطان در ایران نیست و بر این اساس رشد سرطان در کشور وجود نداشته است.

رئیس بیمارستان شهید بقایی دو در پایان با اشاره به اینکه سرطان در کودکان عوامل ژنتیکی و در بالغان عوامل محیطی دارد ولی در بروز هر دو پایه ژنتیک لازم است، گفت: آفتاب روی سرطان پوست خیلی تأثیر دارد که مردم باید از چتر، کلاه و عینک استفاده کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.


دسته‌بندی نشده