گزارش: جمع آوری گازهای همراه، افزایش چشمگیر ثروت ملی
به گزارش پایگاه خبری هنر قلم و به نقل از روابط عمومی مناطق نفت خیزجنوب؛ مناطق/ یک اقتصاددان با بیان اینکه جمع آوری گازهای مشعل، ثروتی را که تا پیش از این فقط هوا را آلوده می کرد به ثروت بیشتری تبدیل می کند، گفت: استفاده از ثروت گازهای همراه به جای سوزاندن، فقط به
مرتضی افقه در خصوص اهمیت اجرای طرح های جمع آوری گازهای مشعل توسط شرکت ملی منااطق نفت خیز جنوب عنوان کرد: بحث جمع آوری گازهای مشعل و استفاده از آن ها دارای اهمیتی است که همه بر آن واقف هستند و این مساله موضوعی است که در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و… موثر است.
این اقتصاددان گفت: طبیعی است که هرچه بیشتر از منابعی که تا پیش از این سوزانده می شدند استفاده کنیم قطعا شاهد افزایش رفاه مردم و رشد تولید ملی و افزایش درآمدها خواهیم بود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: سال ها بحث جلوگیری از سوختن گازهای همراه یکی از دغدغه های اصلی مردم، فعالان محیط زیست و حتی مسئولان حوزه نفت بود و خوشبختانه اکنون شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اجرای طرح هایی سعی در جمع آوری این گازها، جلوگیری از سوختن آن ها و تبدیل به خوراک برای واحدهای تولیدی را دارد.
دکتر افقه با بیان اینکه جمع آوری گازهای مشعل، ثروتی را که تا پیش از این فقط هوا را آلوده می کرد به ثروت بیشتری تبدیل می کند، گفت: حفظ منابع ملی، تبدیل آن به ثروت و همچنین جلووگیری از آلودگی محیط زیست مهمترین دستاوردهایی هستند که اجرای طرح های جمع آوری گازهای همراه به دنبال دارد و از این رو باید سرعت اجرای این طرح ها افزایش یابد.
وی ادامه داد: وزارت نفت و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب باید اجرای این طرح ها را با توجه به اهمیتی که در رشد اقتصادی، تولید داخل و همچنین ایجاد اشتغال دارند در اولویت برنامه های کاری خود قرار دهند. در سال های بسیاری منابع ملی به هدر رفته است و محیط زندگی و تنفس مردم به خطر افتاده است اما اکنون وقت آن است که اجرای طرح های جمع آوری گازهای همراه در اولویت قرار گیرد.
این اقتصاددان با بیان اینکه اهمیت اجرای طرح های جمع آوری گازهای همراه اظهرمن الشمس است، تصریح کرد: هر نوع استفاده ای از این گازها که سوزانده میشوند، می تواند به ایجاد اشتغال برای جوانان کمک کند. همچنین نقشی بسیار موثری در ایجاد ارزش افزوده، رشد تولید ملی و تولید ثروت خواهد داشت.
دکتر افقه با اشاره به دیگر ابعاد تاثیر گذاری اجرای طرح های جمع آوری گازهای همراه بر اقتصاد و زندگی مردم خاطرنشان کرد: وقتی از قبل استفاده از این منابع اشتغال و ثروت ایجاد شد، شاهد کاهش فقر و نابرابری را شاهد خواهیم بود و این عوامل نیز خود بر کاهش مشکلات اجتماعی و ناهنجاری های اجتماعی و… موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: استفاده از ثروت گازهای همراه به جای سوزاندن، فقط به حوزه اقتصاد مرتبط نیست بلکه منافع زنجیره ای را به دنبال خواهد داشت که در همه حوزه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، محیط زیست و… اثر گذار است.
رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو:
طرح جمعآوری گازها، افزایش توان زیست پذیری را به همراه دارد
رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو و فعال محیط زیست با اشاره به اجرای طرح های جمع آوری گازهای همراه گفت: اجرای این طرح ها باعث افزایش توان زیست پذیری می شود و همچنین به حفظ سرمایه ملی و جلوگیری از هدر رفت این سرمایه کمک می کند.
محمد درویش در خصوص اهمیت اجرای طرح های جمع آوری گازهای همراه و فلرها نفتی در حفظ محیط زیست عنوان کرد: مشعل ها نفتی و فلرهایی که طی سالیان بسیار در مناطق نفت خیز فعال بوده اند علاوه بر گمتر کردن دمای هوا و همچنین آلودگی محیط زیست، توان زیست پذیری در منطقه را نیز کاهش می دهند.این فلرها همچنین مشکلات جدی را برای پرندگان ایجاد میکنند.
وی با بیان اینکه اجرای طرح های جمع آوری گازهای همراه باعث حفظ سرمایه های کشور می شود که تا پیش از این هدر می رفت، افزود: باید از این سرمایه ها به بهترین شکل استفاده کرد و اجرای این طرح ها می تواند علاوه بر حفظ محیط زیست به تولید ثروت از این سرمایه ها کمک کند.
این فعال محیط زیست عنوان کرد: نباید به راحتی اجازه داده شود تا با فعالیت فلرها، گاز که یک سرمایه ملی است به راحتی به هدر برود. میلیاردها دلار ارزش سرمایه ای این گازهایی است که توسط فلرها و شعل ها سوزانده می شود و در صورتی که طرح های جمع آوری اجرایی شوند قطعا می توانند به حفظ این سرمایه ها بسیار کمک کنند.
این فعال محیط زیست با اشاره به بحث مشکل کمبود گاز در کشور گفت: اگر بحث کمبود گاز در این شرایط آب و هوایی در کشور مطرح می شود، اجرای طرح های جمع آوری گازهای همراه و مهار فلرها می تواند راهکار بسیار خوبی باشد تا علاوه بر حفظ محیط زیست و سرمایه های کشور، مشکلات را در بحث کمبود گاز نیز حل کنیم.
درویش ادامه داد: اجرای این طرح های جمع آوری گازها باعث افزایش توان زیست پذیری میشود و همچنین به حفظ سرمایه ملی و جلوگیری از هدر رفت این سرمایه کمک می کند. اجرای این طرح ها باید در اولویت قرار گیرد و دولت ها باید به این مساله توجه جدی داشته باشند و نباید این مساله را تعویق بیاندازند.
مجری طرح جمع آوری گازهای همراه در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب:
جمع آوری ۳۳ میلیون تن گاز گلخانهای در سال
مجری طرح جمعآوری گازهای همراه مناطق گفت: با اجرای طرح جمع آوری گازهای همراه توسط شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس ۴۰۱ میلیون فوت مکعب گاز بعد از اجرای طرح جمع آوری خواهد شد و این کار باعث می شود در سال ۳۳ میلیون تن گاز گلخانه ای جمع آوری می شود.
افشین آریا در خصوص اجرای طرح جمع آوری گازهای همراه در مناطق نفت خیز جنوب اظهار کرد: در بحث جمع آوری گازهای همراه در حال حاضر دو بسته پروژه با دو سرمایه گذار در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب فعال است که یکی با سرمایه گذاری پتروشیمی مارون و دیگری با سرمایه گذاری شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس که زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس است، فعال هستند.
وی با بیان اینکه طرحهای عظیمی برای جمع آوری گازهای همراه فعال هستند، افزود: بسته بیدبلند خلیج فارس شامل قراردادی با ۲۸ پروژه اصلی با ظرفیت ابتدایی ۱٫۱ میلیارد دلار است و اکنون اعتبار قرارداد از این سقف نیز فراتر رفته است. طبق قراردادی که میان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و بیدبلند خلیج فارس وجود دارد، ۴۰۱ میلیون فوت مکعب گاز بعد از اجرای طرح جمع آوری خواهد شد.
مجری طرح جمعآوری گازهای همراه مناطق گفت: این پروژه عظیم جمع آوری گازهای همراه که توسط شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس اجرایی خوهد شد از مارون ۳ آغاز می شود و تا حوزه گچساران ادامه دارد.
آریا ادامه داد: زمان اجرای این قرارداد ۳سال و نیم بود و پایان فروردین ماه ۱۴۰۲ زمان اتمام آن فرا می رسد اما بیدبلند خلیج فارس درخواست تمدید قرارداد را داشته است زیرا با توجه به شرایطی که در دو سال گذشته در بحث کرونا وجود داشت شرایط این طرح ها نیز تحت تاثیر قرار گرفت با تاخیر مواجه شد. این عامل باعث شد تا کارهای مطالعاتی، مهندسی، بازدیدها و… به تعویق بیافتد و از این رو اکنون تقاضا برای تمدید مدت زمان قرارداد وجود دارد. خوشبختانه از نظر مالی بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد از کل طرح قراداد بسته شده است. در این زمینه ۲۱ قرارداد EPC منعقد شده است و برای ۵ یا ۶ پروژه باقی مانده نیز تغییراتی داریم که پس از اعمال تغییرات و تکمیل مطالعات، ظرف ۳ تا ۴ ماه آینده مناقصات این پروژه ها نیز برگزار خواهند شد.
مجری طرح جمع آوری گازهای همراه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: پیشرفت کلی طرح جمع آوری گازهای همراه توسط شرکت پالایش گاز بیدبلندخلیج فارس حدود ۳۵ درصد است که شامل طرح های اجرا شده، در دست اجرا و حتی اجرا نشده است. در این زمینه اگر فقط طرح های اجرا شده را ملاک قرار دهیم بیش از ۴۳ درصد پیشرفت در اجرای این طرح وجود دارد. در این طرح پروژه های با پیشرفت بالای ۹۵ درصد نیز وجود دارد که قول داده ایم تا پایان سال آن ها را به اتمام برسانیم و وارد مدار بهره برداری کنیم.
آریا عنوان کرد: پروژه جمع آوری گازهای همراه توسط شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، یکی از بزرگترین پروژه های جمع آوری گازهای همراه است که علاوه بر خلق ثروت بسیار خوبی که به دنبال دارد، با جمع آوری بیش از ۴۰۱ میلیون فوت مکعب گاز که روی فلر می سوزد به حفظ و سلامت محیط زیست نیز کمک شایانی می کند. با اجرای این طرح و حذف سوختن این حجم گاز توسط فلرها، ۳۳ میلیون تن گاز گلخانه ای در سال جمع آوری می شود.
وی با بیان اینکه با اجرای کامل طرح های جمع آوری گازهای همراه بیش از ۵ هزار نفر مشغول به کار خواهند شد، گغت: در طرح های پروژه های در دست اجرا برای بحث جمع آوری گازهای همراه به صورت مستقیم در حال حاضر ۳ هزار و ۵۶۰ نفر مشغول به کار هستند. در این پروژه ها با توجه فعالیت و روند پیشرفت کار به افراد شاغل افزوده می شود و اشتغال زایی این طرح ها با پیشرفت اجرای طرح بیشتر می شود.
مجری طرح جمعآوری گازهای همراه مناطق در خصوص اجرای طرح جمع آوری گازهای همراه توسط پتروشیمی مارون گفت: این بسته شامل ۷ پروژه اجرایی و یک پروژه مطالعاتی است. پروژه مطالعاتی این طرح تا حدودی پیش رفته اما به دلیل تحریم ها اکنون متوقف شده است. در بحث اجرا از ۷ پروژه تاکنون ۴ پروژه واگذار شده است. مدت زمان این قرارداد به صورت کلی ۳۰ ماهه بود اما زمان آن به اتمام رسیده و اکنون درخواست تمدید ۳۰ ماه دیگر شده است.
آریا ادامه داد: این ۴ پروژه ای که تاکنون واگذار شده اند در سطوح مختلف پیشرفت هستند. این طرح ها شامل تعویض ۳۵ کیلومتر خط لوله گاز ترش از اهواز ۲ به ز شبکه خطوط لوله مارون، بهسازی و به سوزی مشعل های شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون و تعویض کمپرسورهای مرحله چهارم ۶ ایستگاه اهواز ۳، ۴، ۵ و مارون ۱، ۲ و ۶ است. ۳ پروژه دیگر نیز وجود دارد که در ادامه اقدامات لازم برای واگذاری و اجرای آن ها اجرایی خواهد شد. گسترده فعالیت پتروشیمی مارون در بحث اجرای طرح جمع آوری گازهای همراه در حوزه کارون و شهر اهواز است با اجرای طرح های در دست اقدام شاهد وضعیت بسیار خوبی در بحث بهبود شرایط محیط زیستی خواهیم بود. در این زمینه پیشرفت کل پروژه حدود ۴۲ درصد است که برخی از طرح ها بالای ۸۰ درصد پیشرفت دارند و برخی با پیشرفت کمتری دنبال می شوند.
مجری طرح جمعآوری گازهای همراه مناطق در پایان خاطرنشان کرد: با اجرای طرح جمع آوری گازهای همراه در شرکت پتروشیمی مارون، ۵۳۵ هزار تن گاز در سال از طریق به سازی خطوط و همچنین بهسازی و به سوزی مشعل ها جمع آوری می شود که البته گاز جدیدی نیست و از قبل بالا رفتن پایداری ماشین آلات و تجهیزات به دست میآید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰