در این مراسم محمدرضا رمضانی مقدم بیان داشت: پنبه باید در تناوب زراعی قرار بگیرد و کشاورزان هم به این نتیجه رسیدند.
مدیر آموزش بهره برداران و انتقال یافته های تحقیقاتی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: خوشبختانه ما به همت کشاورزان توانستیم پنبه را حفظ کنیم و از این حیث فوق العاده حائز اهمیت است.
رمضانی مقدم گفت: ۷۰ نوع فرآورده مختلف به پنبه وابسته است که ۱۵ درصد ارزش افزوده دارد و حوزه کشاورزی هیچ محصولی مانند پنبه نداریم که به این تعداد بتوان فرآورده به دست آورد.
وی با بیان اینکه امروز روز بذر است اظهار کرد: پنبه محصولی صنعتی است و فرآیند تولید بذر متفاوتی دارد که باید این فرآیند در تولید رعایت شود.
مدیر آموزش بهره برداران و انتقال یافته های تحقیقاتی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان داشت: در تولید بذر پنبه اتفاقات خوبی باید بیفتد. ابتدا باید از پنبه تخم را جدا کنیم و بعد مابقی مراحل را برویم و کرک زدایی کنیم.
وی با تأکید به اینکه باید صنعت بذر پویا هم داشته باشیم اظهار کرد: در اغلب محصولات کشاورزی در مبحث ژنتیکی از دنیا جلوتر هستیم و با توجه به آزمایشات انجام شده،ارقام مطلوبی در کیفیت ژنتیک داریم.
رمضانی مقدم ابراز کرد: ما با خلع فن آوری مواجه هستیم و نمی توانیم این ژنتیک را مسلح کنیم بویژه که تولید پنبه ما در مسیر آب و خاک شور قرار گرفته است.
وی بیان کرد: با مسلح کردن ژنتیک و پوشش دهی بذر در آب و خاک شور ارتقاء خوبی در عملکرد بذر اتفاق خواهد افتاد.
مدیر آموزش بهره برداران و انتقال یافته های تحقیقاتی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به راه اندازی کارخانه کرک زدایی (لینترگیری) بذر پنبه کاشمر یادآور شد: این کارخانه تنها کارخانه شرق کشور است که چرخه ارتقاء کمیت و کیفیت پنبه را پوشش میدهد و قطعا با مدیریت جدید شرکت کشاورزی آستان قدس رضوی شاهد موفقیتهای چشمگیری خواهیم بود.
انتهای پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰