کد خبر : 1322
تاریخ انتشار : چهارشنبه 7 آذر 1397 - 10:41

 لزوم برداشتن گام های استارتاپی برای تبدیل اقتصاد نفتی به اقتصاد مبتنی بر خلاقیت

 لزوم برداشتن گام های استارتاپی برای تبدیل اقتصاد نفتی به اقتصاد مبتنی بر خلاقیت

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری هنرقلم خوزستان، امید بن عباس در همایش زنان و اشتغال پایدار در حوزه صنعت و تجارت که درد محل اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی اهواز برگزار شد، اظهار کرد: استارتاپ ها گام های کوچکی برای تبدیل اقتصاد نفتی به یک اقتصاد مبتنی بر خلاقیت هستند که باید این گام

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری هنرقلم خوزستان، امید بن عباس در همایش زنان و اشتغال پایدار در حوزه صنعت و تجارت که درد محل اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی اهواز برگزار شد، اظهار کرد: استارتاپ ها گام های کوچکی برای تبدیل اقتصاد نفتی به یک اقتصاد مبتنی بر خلاقیت هستند که باید این گام ها برداشته شود و خوشبختانه این اقدام در کشور شروع شده است.

بن عباس در سر فصلی با عنوان “آینده اقتصاد ایران، سرمایه انسانی جوان و خلاق”  به دغدغه های جامعه پرداخت و گفت: هر روز این دغدغه‌ها را با خودمان ترسیم می‌کنیم، به طور مثال؛ افزایش مقدار فروش نفت ایران، افزایش و کاهش قیمت جهانی نفت، یا اثر تحریم‌ها روی نفت، یا این دغدغه که آیا تولید و فروش نفت محدود می‌شود یا نمی‌شود؟ قیمت‌های جهانی ثابت می ماند یا خیر ؟ و اثر این عوامل در زندگی ما چه خواهد بود؟

وی با اشاره به وجود اپلیکیشن ها برای انجام کارهای روزمره گفت: با استفاده از گوشی‌های هوشمند، کارهای روزمره همچون تاکسی درون و برون شهری، حمل بار ، خرید ملزومات، تجهیزات و لوازم منزل و لباس و به طور کلی نیاز خود را انجام می دهیم و  این باعث صرف زمان کمتری، انرژی کمتر و پول کمتری می شود.

بن عباس افزود: برای توسعه کسب و کارها، دیدن کلیپ ها، اخبار و سایر مقولاتی که در گذشته به شکل سنتی انجام می‌شد، امروز از اپلیکیشن ها استفاده می کنیم. شاید تصورش هم سخت باشد که قبل از این فضای اپلیکیشنی و استفاده از گوشی‌های هوشمند ،چگونه این کارها را انجام می دادیم؟

وی با اشاره به کشورهایی که در دنیا نفت ندارند اما ثروتمند هستند،گفت: این کشورها چگونه عمل می کنند که ثروتمند هستند تا ما هم برای اقتصاد بدون نفت روشی را پیش بگیریم که ثروتمند شویم؟

بن عباس با تاکید بر این که استارتاپ ها گام های کوچکی هستند که برای تبدیل اقتصاد نفتی به یک اقتصاد مبتنی بر خلاقیت باید برداشته شود، گفت: خوشبختانه برداشتن این گام ها در کشور ما شروع شده است.

وی با اشاره به کسب و کارهای نوپا به عنوان یک پتانسیل شگفت انگیز در کشور گفت: ۳۳ میلیون نفر جمعیت کشور بین ۲۰ تا ۴۰سال سن دارند که عمده آنها هم از فضای مجازی و فناوری‌های جدید استفاده می‌کنند، ۵۰ درصد از این افراد را هم زنان تشکیل می‌دهند.

این مقام اقتصادی  استان با بیان این که نفوذ گوشی های موبایل به ازای هر ۱۰۰ نفر در کشور ۱۳۰گوشی است، به وجود ۴۷ میلیون نفر کاربر اینترنت در ایران که تقریبا نصف کاربران اینترنت در خاورمیانه است، اشاره کرد و گفت: چنین فرصت و فضایی برای سرمایه‌گذاری کسب و کار وجود دارد که لازم است دولت با سیاست گذاری های درست از این فرصت حمایت کند.

بن عباس با بیان این که دولت در طول پنج سال گذشته بیش از ۳هزار و ۷۰۰ شرکت مبتنی بر فناوری را در کشور شناسایی کرده و مورد حمایت خود قرار داده است، با طرح این پرسش که حمایت یعنی چه؟؛ اظهار کرد: حمایتی که همه انتظارش را دارند یعنی تسهیلات کم بهره، وام های بلاعوض و هرچه در اقتصاد نفتی تا به امروز در جامعه بوده و خروجی آن، آنطور که باید و شاید نبوده؛ در صورتی که دولت الزاما این وظیفه را ندارد.

وی با اشاره به حمایت دولت از این ۳ هزار و ۷۰۰ شرکت فناور گفت: حمایت یعنی این که باید محیط کسب و کار مناسب را برای شرکت های فناور فراهم کنیم، زیرا موفقیت این شرکت ها، قرار گرفتن در محیط کسب و کار مناسب است.

مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در ادامه با اشاره به ایجاد شرکت های دانش بنیان از سوی جوانان خلاق، با اعتماد به نفس و صاحب دانش، گفت: اگر در اکوسیستم شرکت های دانش بنیان، شتاب دهنده ها وجود داشته باشد که خوشبختانه وجود دارد، سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر و قوانین مقررات حمایت کننده وجود داشته باشد، در چنین محیط کسب و کاری که بزرگترین ارزش آن کارآفرینی و خروجی آن، تولید محصول رقابتی است،  این محصول رقابتی نیاز به وام ۴ درصد و رانت ندارد.

بن عباس با اشاره به وضعیت امروز ایران در این حوزه گفت: گردش مالی۳ هزار و ۷۰۰  شرکت فن آور به بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان در سال رسیده، ۳۰۰ هزار شغل مستقیم جدید در این شرکت ها ایجاد شده است.

وی در مثالی با اشاره به یکی از کسب و کارهای مبتنی بر فناوری، عنوان کرد: بزرگترین استارتاپ ها در زمینه تولید محتوای فیلم های ویدیویی است که ۷۴ میلیون بازدید روزانه دارد ، همچنین یکی دیگر از کسب و کارهای نوپا که در همین جمهوری اسلامی ایران کار می‌کند و همه از آن اپلیکیشن خریداری می کند، ۴۳ میلیون کاربر ثبت شده دارد و ۲۱ هزار جوان ایرانی برای آن برنامه نویسی می کنند.

بن عباس همچنین به اپلیکیشن دیجی کالا اشاره کرد و با بیان اینکه ۹۰درصد خرده فروشی آنلاین کشور را به خود اختصاص داده، گفت: اینها واقعیت های امید آفرین و جزو افتخارات ما در کشور است که باید در نظر بگیریم.
وی به تاکسی اینترنتی اسنپ اشاره کرد و با بیان این که اسنپ در سال۹۵ روزانه ۱۰۰ سفر داشته و امروز به یک میلیون سفر در روز رسیده، گفت: رخدادهای فوق‌العاده‌ای در محیط کسب و کار در کشور وجود دارد اما بسیاری با کپی کارهای تکراری، انتظار تحول و موفقیت دارند، و اگر موفق نشوند علیه شرایط موجود اعتراض می کنند و افزایش قیمت ارز را هم بهانه می کنند، هرچند این شرایط هم بی تاثیر نیست اما روش فکر کردن و روش نگاه به آینده می‌تواند کمک حال شرایط موجود باشد.

این مقام مسئول در ادامه با بیان این که وضعیت موجود ایران در این حوزه چیست، گفت: حجم تراکنش های اینترنتی در کشور در سال گذشته۱۳۰ هزار میلیارد تومان بوده، به عنوان مثال فقط یکی از استارتاپ های پرداخت آنلاین در ۴ سال گذشته، هر سال ۴۵درصد سهم بازار خود را گسترش داده و الان سالیانه بیش از ۴ هزار میلیارد تومان فروش دارد. یک شرکت فناوری زیستی هم با میانگین سنی ۳۳ ساله کارمندان، که  ۸۶ درصد افراد آن تحصیلکرده هستند، داروهای بیولوژیک جمهوری اسلامی را به بیش از ۱۰ کشور دنیا صادر می‌کند و جالب اینجاست که ایران در غرب آسیا رتبه اول این نوع داروها را دارد.

وی افزود: ایران رتبه چهارم تولید علم در زمینه نانو تکنولوژی را دارد، فروش محصولات نانو به بیش از ۱۲۰۰میلیارد تومان می‌رسد. بیش از ۱۰۰شرکت در حوزه سلول های بنیادی داریم که استارتاپی در حال کار هستند و شاید در دو سال گذشته اصلا وجود نداشته اند. همچنین بزرگترین تولید کننده تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی در منطقه هستیم، پیشرفته ترین تجهیزات تصویربرداری را تولید می کنیم. همه ی این آمارها مستند است.

این مقام اقتصادی استان با بیان این که در حوزه صنعت نفت، پتروشیمی و فولاد هم فعالیت داریم، افزود: در این بخش، مته حفاری را جهاد دانشگاهی خوزستان کار کرده و صاحب دانش فنی آن شده است، مجموعه ای که فقط در اختیار ایالات متحده امریکا و چین بوده و به لحاظ عملکردی به گواهی مدیران شرکت ملی حفاری، به مراتب از آنها بهتر بوده است.

وی افزود: تمام کاتالیست‌های صنعت پالایشگاهی و پتروشیمی ما امروز توسط همین تحصیل کرده های ۲۵ تا ۴۰ سال تولید می شود و نباید ناامید باشیم .

بن عباس با اشاره به حرکت ایران به سمت نوآوری و اقتصاد مبتنی بر دانش، گفت: ایران یکی از پنج کشور برتر است که بیشترین رشد رتبه کارافرینی جهانی را نسبت به سال قبل دارد،
همچنین ایران از رتبه جهانی ۳۴ در تولید علم، طی ده سال به رتبه شانزدهم رسیده است. همچنین ایران از نظر تعداد مهندسان فارغ التحصیل، جزو پنج کشور برتر جهان است.

این مقام مسئول با بیان این که اینها برای کشور فرصت محسوب می شود، گفت: یک اکوسیستم جدید تجاری در حال شکل گرفتن است و این یعنی فرمول های سنتی و قبلی جواب نمی‌دهد و خروجی ندارد.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان افزود: امروز شاید نتوانیم در صنعت فولاد با غول های فولادی جهان رقابت کنیم اما در حوزه استارتاپ‌ها کاملا دارای مزیت هستیم و می‌توانیم رقابت کنیم .

بن عباس در ادامه با بیان این که دولت امروز معتقد است رشد اقتصادی از دل کارآفرینانی که به پول نفت وابسته هستند اتفاق نخواهد افتاد، گفت: رشد اقتصادی از دل کار افرادی بیرون می‌آید که به جیب خود و به بخش خصوصی وابسته هستند، این باعث رقم زدن رشد اقتصادی خواهد شد و این روش آینده کشور را خواهد ساخت، که باید توسط دولت حمایت شود.
وی ادامه داد: فراهم کردن بستر آن با دولت و اجرای آن با بخش خصوصی است همانطور که تا به امروز هیچ کدام از موارد ذکر شده را دولت انجام نداده، وابستگی به دولت ندارد و از رانت دولتی هم استفاده نکرده است.

مدیر کل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در پایان گفت: امیدوارم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی روی جوانان این مملکت انجام شود تا به توسعه اقتصادی برسیم زیرا با اقتصاد نفتی به هیچ جا نخواهیم رسید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.


دسته‌بندی نشده