طراحی و ساخت دستگاه ضدعفونی کننده دست بدون تماس در اهواز
به گزارش پایگاه خبری هنر قلم_دکتر ابراهیم آقاجریدر این خصوص اظهارکرد: مطالعات لازم جهت طراحی و ساخت این دستگاه مدتی است که شروع شده و با بوجود آمدن بحران اخیر ناشی از ویروس کویید ۱۹ و همچنین گام بلند دانشگاه آزاد اسلامی برای مقابله با این ویروس درصدد آمدیم تا در این برهه با ساخت
به گزارش پایگاه خبری هنر قلم_دکتر ابراهیم آقاجریدر این خصوص اظهارکرد: مطالعات لازم جهت طراحی و ساخت این دستگاه مدتی است که شروع شده و با بوجود آمدن بحران اخیر ناشی از ویروس کویید ۱۹ و همچنین گام بلند دانشگاه آزاد اسلامی برای مقابله با این ویروس درصدد آمدیم تا در این برهه با ساخت دستگاه ضدعفونی کننده دست بدون تماس، خدمتی را به جامعه ارائه دهیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این دستگاه یکی از فعالیت های قرارگاه جهادی دانشگاه آزاداسلامی به شمار می آید افزود: همانطور که متخصصان امر سلامت اظهار داشتند یکی از راه های بسیار مهم شیوع بیماری انتقال از سطوح است و این امر پس از برقرای تماس دست با سطوح یا افراد آلوده منتقل می شود بر آن شدیم تا با طراحی دستگاهی که بصورت کاملا اتوماتیک عملیات شستشو و ضدعفونی دست ها را با قابلیت بسیار بالا انجام می دهد ، نسبت به رفع این مشکل اقدام کنیم.
دکتر آقاجری در خصوص معرفی دستگاه گفت : این دستگاه شامل دو مخزن است که در یکی از آن ها مایع شستشو دهنده که می تواند شامل هر چیزی باشد و در دیگری آب قرار می گیرد و تکنیک استفاده شده در آن ، ترکیب محتویات این دو مخزن است که نهایتاً در یک فرآیند ۵۰ ثانیه ای منجر به ضد عفونی شدن دست ها می شود.
وی در ادامه در خصوص نحوه عملیات دستگاه اضافه کرد: ابتدا مایع شستشو دهنده روی سطح دست ریخته شده و همزمان با آن برای مدت کوتاهی آب روی دست ها پاشیده می شود و در گام بعدی آب یا در واقع پودر آب با کمک هوا بر روی دست ها ریخته شده و این فرآیند برای چند بار تکرار می شود.
ایشان ادامه دادند : در نهایت آب و رطوبت دست ها با استفاده از هوا گرفته شده و پس از آن نیز به وسیله یک دستگاه گرم کننده دمای فضای درون دستگاه به ۳۸ درجه سانتیگراد می رسد و با این کار دست ها کاملا خشک می شوند و نکته حائز اهمیت دیگر استفاده از اشعه ماورای بنفش در عملیات شستشو است که با استفاده از یک دستگاه uv به تکمیل فرایند ضدعفونی کمک شایسته ای می کند.
عضو هیئت علمی واحد اهواز افزود: از قابلیت های دستگاه می توان گفت که این دستگاه در سه سطح ولتاژی کار می کند و دارای توان مصرفی بسیار پایینی بوده ، علاوه بر این مصرف آب آن بسیار کم است چرا که آب با هوا ترکیب شده و نسبت به حالت های سنتی شستوشوی دست ، صرفه جویی بسیاری در آب مصرفی رخ می دهد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برای قسمت کنترل فرایند دستگاه از برد الکتریکی استفاده می شود بیان داشت: این مدل اولیه دستگاه بوده که به یاری خداوند با موفقیت طراحی و ساخته شده و برای اینکه به تولید انبوه برسد نیاز به حمایت دارد.
ابراهیم آقاجری ادامه داد: نمونه مشابه این دستگاه وجود دارد ولی نکته قابل توجه این است که نمونه های موجود بدون تماس نبوده و در واقع در آن ها، دست عملیات را هدایت می کند یعنی نیاز به جابجایی دست ها در طول فرآبند می باشد ولی در نمونه تولیدی ما دستگاه تمامی مراحل از جمله پاشیدن مایع ، شستشو و خشک کردن را به صورت خودکار انجام داده و نیازی به جابجایی دست ها نیست و فقط کافیست دست ها یک بار در دستگاه قرار بگیرد و بقیه عملیات توسط برد الکترونیکی تعبیه شده توسط دستگاه مدیریت می شود.
وی در پایان گفت : دستگاه ضدعفونی کننده دست بدون تماس (THSM) در فضاهای پر تردد از جمله بیمارستان ها، رستوران ها ، ادارات، مدارس و دانشگاه ها قابل استفاده بوده و انشاءالله در ادامه مسیر امکانات دیگری نیز با توجه به نیاز به آن اضافه خواهد شد.
خبرگزاری بسیج خوزستان
انتهای پیام/
برچسب ها :اختراع ، دکتر ابراهیم آقاجری ، عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز ، کرونا ، هنر قلم ، ویروس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 8 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰