شکوائیه رسمی سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی در محکومیت کشتار ۱۲ خبرنگار ایرانی توسط رژیم صهیونیستی و درخواست پیگرد بینالمللی عاملان جنایت جنگی

بسمالله الرحمن الرحیم «و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیلالله أمواتا بل أحیاء عند ربهم یرزقون» (آلعمران، آیه ۱۶۹) 🔺در روزهایی که جهان، نظارهگر خشونت عریان و جنایتهای بیوقفه رژیم صهیونیستی در منطقه است، رسانههای ایران نیز از تیغ این خشونت بینصیب نماندهاند. سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی، با قلبی مالامال از
بسمالله الرحمن الرحیم
«و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیلالله أمواتا بل أحیاء عند ربهم یرزقون» (آلعمران، آیه ۱۶۹)
🔺در روزهایی که جهان، نظارهگر خشونت عریان و جنایتهای بیوقفه رژیم صهیونیستی در منطقه است، رسانههای ایران نیز از تیغ این خشونت بینصیب نماندهاند. سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی، با قلبی مالامال از اندوه و خشمی مقدس، شهادت مظلومانه ۱۲ تن از خبرنگاران و فعالان رسانهای در حوزه اطلاع رسانی، جهاد تبیین و… کشور را در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، بهشدت محکوم میکنند. این حملات مستقیم، عامدانه و حسابشده به زیرساختهای اطلاعرسانی ایران و فعالان بیسلاح عرصه رسانه، نقض فاحش حقوق بینالملل، جنایت جنگی و تهاجمی آشکار به وجدان جهانی است.
🔺رژیم صهیونیستی که در جنگ روایتها و نبرد حقیقت، دچار شکست راهبردی شده است، در اقدامی بیسابقه و کاملاً هدفمند، دو مرکز رسانهای مهم ایران را مورد هدف نظامی قرار داد: ساختمان شیشه ای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و بنیاد رسانهای بیان، که در حوزه اطلاع رسانی،جهاد تبیین و روایت میدانی فعالیت میکرد. در پی این حملات، علاوه بر شهادت ۱۲ خبرنگار، بیش از ۱۰ نفر دیگر نیز به شدت مجروح و روانه مراکز درمانی شدند. دهها دستگاه فنی، سامانههای پخش زنده، دچار آسیب جدی گردیدند. چنین هجومی نه صرفاً به افراد، بلکه به موجودیت روایتگری و حافظه فرهنگی ملت ایران بود.
🔺شهدای رسانهای کشور، نمایندگان شریف جریان آگاهیبخش و مدافعان بیسلاح حقیقت بودند. آنان نه در سنگر نظامی، بلکه در سنگر کلمات، تصاویر، تحلیلها و افکار ایستادند و جان خود را در راه انجام وظیفه اطلاعرسانی فدا کردند.
🔺نام و یاد آنان در حافظه ملی و رسانهای مردم ایران زنده می ماند: رمضانعلی چوبداری، امیرحسین طاووسی، علی طهماسبی، نیما رجبپور، محمدمعین نظری، محمدجواد الوندی، احسان ذاکری، ابوالفضل فتحی، فرشته باقری، معصومه عظیمی و فاطمه صالحی و صالح بایرامی
دوازده شهید گمنام رسانه، که امروز پرچمداران بلندبالاترین روایت هستند؛ روایت خون در برابر تصویر، روایت حقیقت در برابر پروپاگاندا، روایت انسانیت در برابر دروغ.
🔺 این جنایت، از منظر حقوق بینالملل، به هیچوجه قابل توجیه نیست. بر پایه ماده ۷۹ پروتکل الحاقی اول به کنوانسیون چهارم ژنو، خبرنگاران در مخاصمات مسلحانه، افراد غیرنظامی محسوب شده و تحت حمایت کامل قرار دارند. همچنین اساسنامه رم، در ماده ۸ بند ۲، حمله عمدی به غیرنظامیان و رسانهها را مصداق بارز جنایت جنگی دانسته و واجد صلاحیت رسیدگی بینالمللی معرفی میکند. علاوه بر آن، قطعنامههای سازمان ملل و مواضع نهادهای مستقلی همچون یونسکو، فدراسیون جهانی روزنامهنگاران (IFJ)، کمیته حفاظت از روزنامهنگاران (CPJ) و گزارشگران بدون مرز (RSF) نیز بارها هدفقراردادن اصحاب رسانه را محکوم و مغایر با وجدان بشری دانستهاند.
🔺 از اینرو، سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی با استناد به این اسناد بینالمللی، خواهان ارجاع فوری پرونده این جنایت به دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) و آغاز فرآیند رسمی دادرسی علیه آمران و عاملان این حمله، بهویژه شخص بنیامین نتانیاهو است. همچنین انتظار میرود نهادهای بینالمللی در اقدامی شفاف و بدون ملاحظه سیاسی، با صدور بیانیههایی رسمی، این جنایت را محکوم و خواستار توقف چرخه خشونت علیه رسانهها شوند. در کنار این موارد،سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی خواستار اخراج رسانههای رسمی رژیم صهیونیستی از اتحادیههای جهانی، ممنوعیت انتشار محتوای آنها در پلتفرمهای اطلاعرسانی بینالمللی و بایکوت کامل تریبون تبلیغاتی این رژیم است.
🔺سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی، ضمن اعلام تعهد کامل به ادامه راه شهدای عزیز رسانه، تأکید میکنند که سکوت در برابر این جنایت، خیانت به حقیقت و آزادی رسانه است. این شکوائیه، نخستین گام در مسیری استوار برای پیگیری حقوقی، رسانهای، سیاسی و بینالمللی این فاجعه انسانی. ما باور داریم که جهاد تبیین با خون این شهدا عمق یافته و رسالت روایتگری همچنان ادامه خواهد داشت.
ما نه از خون میهراسیم، نه از روایت.
ما صدای شهیدان روایتایم.
و تا تحقق عدالت، خاموش نخواهیم شد.
والسلام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰