سهیم بودن سازمان استخدامی کشور در افزایش خسارت های ناشی از بلایای طبیعی
رضامعتمد منبع: کتابخانه ژئومورفولوژی بی توجهی دولت ها از گذشته تا به امروز، در زمینه بکارگیری نیروهای متخصص، بر امنیت جانی و مالی مردم اثر گذار بوده است که مسئولیت مستقیم آن بر عهده سازمان اداری و استخدامی کشور است. طی سالهای گذشته استخدام و بکارگیری فارغ التحصیلان بر اساس #نیازسنجی دقیق صورت نگرفته و
رضامعتمد
منبع: کتابخانه ژئومورفولوژی
بی توجهی دولت ها از گذشته تا به امروز، در زمینه بکارگیری نیروهای متخصص، بر امنیت جانی و مالی مردم اثر گذار بوده است که مسئولیت مستقیم آن بر عهده سازمان اداری و استخدامی کشور است.
طی سالهای گذشته استخدام و بکارگیری فارغ التحصیلان بر اساس #نیازسنجی دقیق صورت نگرفته و سهم خواهی افراد متنفذ جهت مهره چینی های سیاسی در بدنه دولت، موجب بی توجهی به جذب متخصصین مورد نیاز کشور شده است.
این رویکرد غیر منطقی و ناعادلانه در نحوه استخدام و جذب نیروهای متخصص، چالش های بزرگی را علاوه بر ساختار اداری کشور، در اجرای طرح ها و پروژه ها ایجاد کرده که خسارات جبران ناپذیری برای مردم و دولت طی سال های اخیر به بار آورده است.
بعنوان مثال؛
در حوادث امروزی و #سیلاب هایی که کشور را با بحرانی عظیم مواجه کرده اند، جای خالی کارشناسان رشته #ژئومورفولوژی که زیر مجوعه #جغرافیای_طبیعی است احساس می شود. متخصصین این رشته می توانند با برنامه ریزی و حمایت های پژوهشی تا حدود زیادی محدوده های زمانی و مکانی پرخطر و مناطق آسیب پذیر را، چه در حوضه های طبیعی و چه در حوزه های انسانی (سکونتگاههای شهری و روستایی) تشخیص داده تا هنگام حوادث طبیعی از وقوع آسیب های شدید جلوگیری شود. اما جای تاسف است که در آزمون های استخدامی که تحت نظر سازمان اداری و استخدامی کشور برگزار می گردد جذب فارغ التحصیلان رشته ای مانند #ژئومورفولوژی در کل کشور به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد و یا در برخی آزمون ها نامی از رشته #ژئومورفولوژی در دفترچه راهنما به چشم نمی خورد و اینگونه عدم توجه به نیازهای ضروری کشور بویژه نیروی انسانی متخصص، موجب ناشناخته ماندن برخی رشته های ارزشمند شده است.
ژئومورفولوژی که علمی است بین رشته ای، بطور تخصصی #تغییراتسطحزمین را بررسی کرده و نتایج حاصله را با #زندگی_انسان تطبیق می دهد.
در این عرصه ی علمی پژوهشگران می توانند با #تحلیلمخاطراتطبیعی همچون #سیلاب، #ریزگرد، #رانشزمین، #زلزله، #فروچاله، #مخاطراتکوهستانی و … نقشی حیاتی ایفا کرده و در حفظ جان و امنیت مردم سهیم باشند. اما عدم حضور #ژئومورفولوژیست ها در کنار سایر متخصصین علوم زمین هزینه های سنگینی را برجا گذاشته و متاسفانه به دلیل کم لطفی و بی توجهی دولت ها نسبت به این علم، اغلب فارغ التحصیلان این رشته کاربردی، یا بیکار بوده، یا به فعالیت های غیر مرتبط مشغول شده و یا در دانشگاههای مختلف کشور به امید عضویت در هیات های علمی، بیهوده وقت خود را تلف می کنند، بدون آنکه از ظرفیت واقعی و ضروری آنها به درستی استفاده شود.
آینده نامعلوم این رشته علمی موجب سرخوردگی و بی انگیزگی دانشجویان در سطح کشور و درنتیجه پایین آمدن کیفیت آموزشی این علم شده است که اگر مصیبت های اخیر استان های غرق در سیلاب، همچون خوزستان، لرستان، گلستان و سایر استان ها از نزدیک مشاهده شود، جای خالی کارشناسان و متخصصین علوم طبیعی بویژه ژئومورفولوژیست ها و اهمیت کاربردی این علم بهتر درک می شود.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰