وی افزود: مشابه جریان فوق در سال ۹۲ و ۹۱ هم رخ داد. هنگامی که بازار روند نزولی را طی می کند، دقیقا به نقطه ارزندگی برای بازگشت نمی رسد و خیلی پایین تر از قیمت های ارزندگی حرکت می کرد و هنگامی که روند صعودی شکل می گرفت، قیمت ارزندگی آن را متوقف نمی کند و بالاتر از آن میل پیدا می کند، به عبارتی حالت اینرسی مانند پیدا می کند که دائما حول ارزندگی بالا و پایین حرکت می کند که این طبیعی است، البته عوامل مختلفی مانند مباحث سیاسی، ابهام مربوط به برجام، قیمت گذاری دستوری، بحث بودجه و… وجود دارد که به این مسایل دامن زده است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: به دنبال سقوط شدید در سال ۹۹ و پس از آن ریزش سنگینی که بازار سرمایه اتفاق افتاد، موجب شد که قیمت بیشتر خوشبینی و اعتمادی که مردم عادی به بازار بورس داشتند، از میان رفت و آن افراد باعث رونق بازار شدند، اما نزدیک به دو سال است که بازار سرمایه تغییر نکرده است و رکوردی در معاملات حکم فرماست، به حدی که حجم معاملات افت پیدا کرده است.
شانه ای گفت: بنابراین برای رونق این بازار یک محرک نیاز است تا فعالان این بازار را به حرکت وادار کند، تا به مرور زمان پس از چند درصد رشد، شاخص به یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد برسد و آن زمان است که مردم از آمادگی لازم برای حضور در بازار برخوردار خواهند شد.
این فعال بازار سرمایه معتقد است که وضعیت بازار چندان بد نیست، شاید در بسیاری از سهم ها مانند پتروشیمی ها و صنایع بزرگ جذابیت چندان بالایی نداشته باشیم، اما محرک رو به پایین هم نداریم. اگرچه قیمت کامودیتی ها ریزش داشته اما قیمت سهم ها نیز پس از آن ریزش داشته است.
این تحلیل گر بازارهای مالی ابراز داشت: p/E تحلیلی سهم ها نیز ۶الی ۷ واحد است. در مواردی از سهم ها مانند فولاد مبارکه و پالایشگاهی ها همچنان جذابیت خود را دارند، البته باید دید در نیمه دوم سال چه وضعیتی پیدا خواهند کرد.
شانه ای گفت: زمانی که بازار سرمایه تا ۴۰ درصد رشد کند، آن زمان است که تازه مردم عادی سرمایه های خود را به بازار سهام منتقل می کنند، در این زمان حرفه ای های بازار سهام نیز از فروش دست می کشند، بنابراین قیمت سهام ها رشد می کند تا زمانی که تعادل جدید برقرار شود و شاخص به اندازه ای برسد که واقعا باید در آن جا باشد.
این کارشناس بازار سرمایه ابراز داشت: بنابراین برای این که بازار سهام رشد ۴۰ درصدی خود را شروع کند به یک محرک نیاز دارد و این این محرک می تواند مانند گذشته دلار باشد.
وی افزود: هر زمان نرخ دلار تغییر می کرد، اول قیمت سکه واکنش نشان میدادند و پس از دو الی سه ماه بازار سرمایه حرکت خود را شروع می کرد و زمانی هم که دلار متوقف می شد، رشد شاخص کل بورس ادامه می یافت و بازار سرمایه چنین وضعیتی را در خرداد ماه ۹۲ تجربه کرده بود، اما شاخص شش ماه پس از آن بالا رفت.
این تحلیل گر بازار سرمایه ابراز داشت: در سال های ۹۹ و ۹۸ نرخ دلار استیبل بود اما بازار سهام بالا میرفت. دلار ۴۲۰۰ تومانی در اواخر فروردین سال ۹۷ متولد شد و دلار آزاد در سه ماهه اول سال بعد تا ۷ هزار تومان افزایش نرخ پیدا کرد و تقریبا دوبرابر شد، اما بازار منفی بود، اما پس از آن بازار در سه الی چهار ماه شاخص کل بورس دوبرابر شد.
وی افزود: بازار نیازمند یک محرک در مرحله اول دلار و محرک دوم قیمت کامودیتی ها است و یا این که در نیمه دوم سال بحران اوکراین و روسیه به گونه ای باشد که پالایشگاهی ها سریع تر رشد کنند یا قیمت فولاد، اوره یا عرضه در محصولاتی پتروشیمی باعث شود که قیمت آن ها رشد پیدا کند.
حمید شانه ای در پایان تاکید کرد: یکی از ابهامات بازار این است که در نیمه دوم سال هنگام تعیین بودجه، عنوان می شود که نرخ گازوییل چه می شود، بنابراین مجموع این مسائل وضعیت بازار را مشخص خواهد کرد. تا محرکی نیاید بازار حرکت نخواهد کرد و همین طور نوسان می کند تا محرکی به وجود آید.
انتهای پیام./
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰