درخشش در عرصه جهانی
به گزارش پایگاه خبری هنر قلم، اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگری به رشد و پیشرفت نیاز دارد و یکی از عوامل موثر در بهبود این شرایط، توسعه صنعت فولاد است. در سال ۲۰۱۹ تولید فولاد خام کشور با رشدی ۳/۴ درصدی به ۶/۲۵ میلیون تن رسید و ایران در میان ۱۰ تولیدکننده برتر
به گزارش پایگاه خبری هنر قلم، اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگری به رشد و پیشرفت نیاز دارد و یکی از عوامل موثر در بهبود این شرایط، توسعه صنعت فولاد است. در سال ۲۰۱۹ تولید فولاد خام کشور با رشدی ۳/۴ درصدی به ۶/۲۵ میلیون تن رسید و ایران در میان ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد خام جهان قرار گرفت. این مجموعه در ۱۲ فروردین ۱۳۶۸ واقع در نزدیکی شهر اهواز با تاسیس اولین واحد احیا مستقیم وکوره قوس الکتریکی، فعالیت خود را با ظرفیت اسمی ۵/۱ میلیون تن در سال آغاز کرد. شرکت فولاد خوزستان هماکنون توانسته است با توسعه خطوط تولید، ظرفیت اسمی خود را به ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع شمشهای فولادی در سال برساند و در نظر دارد تا با احداث و راهاندازی واحدهای بیشتر، ظرفیت تولید سالانه خود را به ۲/۵ میلیون تن افزایش دهد. این مجتمع با بهبود خطوط تولید و ارزیابی بازار تقاضای محصولات فولادی توانسته است بستری در راستای توسعه و اشتغالزایی در صنعت فولاد را فراهم آورد.
برترین عرضهکننده شمش کشور
شرکت فولاد خوزستان بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندههای فولاد در ایران، در تلاش است تا با اجرای طرحهای توسعهای و اتخاذ سیاست مناسب در زمینه رشد ظرفیتهای تولیدی نقش کلیدی را در راستای تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد کشور تا سال ایفا ۱۴۰۴ کند.
این مجتمع از سه واحد اصلی گندلهسازی، احیای مستقیم و بخش فولادسازی برای تولید محصولات خود تشکیل شده است. بخش تولید گندله این مجموعه شامل دو واحد گندلهسازی مجموعا با ظرفیت اسمی ۵ میلیون تن در سال است. در واحد احیای مستقیم این شرکت نیز سالانه بیش از چهار میلیون تن آهن اسفنجی تولید میشود. مدیران شرکت فولاد خوزستان با اتخاذ سیاستهای راهبردی، توانستهاند در سالهای اخیر تولید شمشهای فولادی خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. این شرکت تولید اسلب خود را در سال ۱۳۹۸ به رقمی بالغبر یک میلیون و ۱۹۱ هزار تن رساند و ۱۱ درصد از سهم کل تولید اسلب فولاد کشور را در سال ۱۳۹۸ از آن خود کنند؛ همچنین این مجموعه با تولید دو میلیون و ۴۹۸ هزار تن بلوم و بیلت در سال ۱۳۹۸ به بیشترین آمار تولید بلیت و بلوم در سالهای اخیر و ۱۵درصد از سهم تولید بلیت و بلوم کشور دست یابد. مجموع تولید شمشهای فولادی شرکت فولاد خوزستان از ۳ میلیون و ۳۴۸ هزار تن در سال ۱۳۹۰ به بیش از سه میلیون و ۶۸۹ هزار تن در سال ۱۳۹۸ رسیده است. به بیان دیگر این شرکت توانسته است بهتنهایی سهمی ۵/۱۳ درصدی از تولید فولاد خام ایران را به خود اختصاص دهد. مجتمع فولاد خوزستان همواره تلاش داشته است تا با اتخاذ سیاستهایی نظیر افزایش بهرهوریاز تجهیزات و بهینهسازی و کاهش توقفات خطوط تولید، گام موثری را در راستای رشد تولید و کاهش قیمت تمامشده محصولات خود بردارد. در نمودار ۲ میتوان درآمدهای عملیاتی شرکت فولاد خوزستان را در سالهای اخیر مشاهده کرد. چنان که دیده میشود درآمدهای شرکت فولاد خوزستان در سالهای اخیر به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و با رشدی قابل توجه از ۲۴ هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۰ به بیش از ۱۶۴ هزار میلیارد در سال ۱۳۹۸ رسیده است.
فولاد خوزستان در عرصه بینالملل
توسعه صنعت فولاد میتواند تاثیر بهسزایی در رشد اقتصادی، اشتغالزایی و افزایش درآمدهای کشور داشته باشد. اتخاذ سیاستهای مناسب از سوی نهادهای بالادستی در زمینه تامین نیاز داخل صنایع پاییندستی و نیز فراهمآوردن زیرساختهای مناسب جهت توسعه صادرات محصولات فولادی امری ضروری برای توسعه صنعت فولاد برشمرده میشود.
با توجه به رشد تقاضای جهانی برای انواع محصولات فولادی و پتانسیلهای این صنعت در کشور، رشد صادرات این محصولات میتواند به عاملی کلیدی در رشد اقتصادی و ارزآوری به کشور تبدیل شود.
در ماههای گذشته به دنبال بحران کرونا قیمتهای جهانی محصولات فولاد رکودی شدید را تجربه کرده بود که در حالحاضر با افزایش فعالیتهای اقتصادی در کشور چین و رشد تقاضا در این کشور، به روندی صعودی رسیده است. این تحولات فرصت مناسبی را برای واحدهای فولادی کشور به وجود آورده است تا با صادرات محصولات خود سهم بیشتری از بازارهای جهانی را به خود اختصاص دهند.
شرکت فولاد خوزستان با برخورداری از ظرفیتهای مناسبی نظیر قرارگیری در مجاورت آبهای آزاد از پتانسیل بالایی در جهت رشد صادرات و ارزآوری به کشور بهره میبرد. این مجتمع همواره سعی دارد تا در کنار تامین تقاضای صنایع پاییندستی، سهم بزرگی در بازارهای بینالمللی به خود اختصاص دهد.
در نمودار ۲ مجموع تولید و فروش شرکت فولاد خوزستان در شش ماه نخست سال ۱۳۹۹ نشان داده شده است. همان طور که مشاهده میشود تشدید تحریمها و نیز بحران کرونا که بسیاری از صنایع جهان را به تعطیلی کشانده است، نتوانسته خللی را به عملکرد این مجموعه وارد آورد. روابط عمومی
برچسب ها :اقتصاد ایران ، پایگاه خبری هنر قلم ، صنعت فولاد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰