کد خبر : 20177
تاریخ انتشار : دوشنبه 26 خرداد 1404 - 16:51

توصیه‌های فوق‌تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان برای مراقبت از کودکان در زمان بحران

توصیه‌های فوق‌تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان برای مراقبت از کودکان در زمان بحران

به گزارش پایگاه خبری هنر قلم، دکتر اشرف تشکری، فوق‌تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، در خصوص شیوه‌های مراقبت از کودکان در شرایط بحران و بلایای طبیعی، با تأکید بر آسیب‌پذیر بودن کودکان، اظهار داشت: این قشر از جامعه به حمایت

به گزارش پایگاه خبری هنر قلم، دکتر اشرف تشکری، فوق‌تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، در خصوص شیوه‌های مراقبت از کودکان در شرایط بحران و بلایای طبیعی، با تأکید بر آسیب‌پذیر بودن کودکان، اظهار داشت: این قشر از جامعه به حمایت و پشتیبانی بیشتری نیاز دارند؛ چرا که ممکن است دچار سردرگمی، ترس، اضطراب و پریشانی شوند.

🔹 وی افزود: در چنین شرایطی، کودکان پرسش‌های زیادی از والدین خود می‌پرسند تا از اتفاقات رخ داده و اقدامات لازم آگاه شوند. گاهی برای کسب آرامش و اطمینان، ممکن است سوالات تکراری بپرسند، به خصوص هنگام خواب که نگرانی‌ها و ترس‌هایشان افزایش می‌یابد.

🔹 دکتر تشکری با اشاره به اهمیت کنترل اضطراب والدین و نحوه گفت‌وگو با کودکان، تاکید کرد: کودکان بیشتر از اینکه به صحبت‌های بزرگترها توجه داشته باشند به واکنش‌های آنها دقت می‌کنند. بنابراین، لازم است والدین بر خود مسلط بوده و اضطرابشان را کنترل کنند تا بتوانند به فرزندان خود کمک نمایند.

🔹 این روانپزشک کودک و نوجوان به والدین توصیه کرد: هنگامی که کودکان در مورد نگرانی‌های خود صحبت می‌کنند، عجولانه پاسخ ندهید و بلافاصله نصیحت نکنید. ابتدا با دقت به حرف‌هایشان گوش داده و اجازه دهید احساسات، عواطف و افکار خود را بیان کنند.

🔹 فوق‌تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان تأکید کرد: اگر کودکان تصورات نادرستی در مورد حوادث دارند، با حوصله آن را اصلاح کنید. هنگام گوش دادن به صحبت‌های کودکان، سعی کنید هم‌قد آن‌ها شوید؛ بنشینید یا خم شوید تا بتوانید تماس چشمی مناسبی برقرار کنید. در صورت تمایل کودک، دستان او را بگیرید و او را نوازش کنید تا آرام شود و راحت‌تر صحبت کند.

🔹 دکتر تشکری در ادامه به اهمیت درک کودکان، همدلی و صداقت در مواجهه با نگرانی‌ها اشاره کرد و گفت: کودکان به دلیل سن کم یا تجربه ناکافی ممکن است برداشت متفاوتی از قضایا داشته باشند. از این رو باید از دید آن‌ها به مشکلات نگاه کنید و خود را جای آن‌ها بگذارید. اطلاعات کلی در مورد بحران‌ها یا بلایا به آن‌ها بدهید و نیازی به بازگو کردن جزئیات نیست. از طرفی، دروغ‌پردازی نکنید و آن‌ها را گیج نکنید؛ صادق باشید.

🔹 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در مورد سوالاتی که والدین پاسخش را نمی‌دانند، توصیه کرد: به کودکان بگویید “نمی‌دانم” و از دیگران کمک بگیرید. اخبار رسانه‌ها و فضای مجازی را محدود کنید، به خصوص اگر تصاویر ناراحت‌کننده دارند. از پخش اخبار تکراری بپرهیزید و در گفت‌وگوها یا تماس‌های تلفنی با دیگران، مراقب کودکان باشید؛ چرا که آن‌ها صحبت‌های شما را می‌شنوند و ممکن است دچار پریشانی شوند.

🔹 وی با تاکید بر حمایت روانی از کودکان پیشنهاد داد: والدین می‌توانند شرایط واقعه را به شکلی ساده برای کودکان توضیح دهند و راه‌های کمک و مقابله با آن را به طور کامل تشریح کنند.

🔹 دکتر تشکری افزود: به‌عنوان والدین کودک به او بگویید که چه امکاناتی در هر کشور یا جامعه‌ای برای برطرف کردن آن مشکل یا بحران وجود دارد. به فرزندتان اطمینان دهید که هنگام مشکلات کنار او هستید و می‌توانید به او کمک کنید.

🔹 فوق‌تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با بیان اهمیت ادامه جریان عادی زندگی، اظهار داشت: بازی و سرگرمی به کاهش استرس کودکان کمک می‌کند. سعی کنید برنامه خواب و تغذیه مناسبی برای آن‌ها داشته باشید، اینگونه تحمل شرایط سخت برایشان راحت‌تر می‌شود.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها


دسته‌بندی نشده
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x