وی تاکید کرد: با وجود اینکه بارشهای اخیر همچنان در شرایط کمبارشی و خشکسالی متوسط تا بسیار شدید و استثنایی قرار داریم.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی به ذکر مثالی پرداخت و اظهارکرد: در برخی استانها همچون کرمانشاه، ایلام، کردستان، لرستان و اغلب نقاط خوزستان بارشی ثبت نشده و در این استانها خشکسالی شدیدی حاکم است. در تهران نیز بارندگی ۳۴ درصد زیر حد نرمال است و بیش از یک سوم بارش نرمال را دریافت نکرده است. وضعیت سدها نیز اصلا مناسب نیست و حداکثر ۲۵ درصد سدها آب دارند. این اصلا شرایط مطلوبی نیست.
وی افزود: این بارندگیها برخلاف ایجاد خسارت جانی و مالی، چندان در شرایط بارشی کشور تغییری ایجاد نمیکند و همچنان بسیاری از مناطق جزو مناطق کمبارش و بهشدت زیر نرمال هستند.
وظیفه در پاسخ به این پرسش ایسنا که بارشها در کدام نواحی بیش از حدنرمال بودند؟ گفت: در فصل تابستان بهطور معمول در جنوب شرق و نوار شمالی کشور بارندگی وجود دارد اما این بارشها در جنوب شرق بیش از حد نرمال و در نوار شمالی نیز کمتر از حد نرمال است.
وی با اشاره به وضعیت دما و بارش طی هفته آینده گفت: در این مدت دمای هوا افزایش مییابد و بارشها قطع میشود و تنها بهصورت رگبار و رعد و برق در عرضهای جنوبی بهصورت پراکنده رخ میدهد.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی درباره پیشبینی شرایط جوی تا پایان مردادماه اظهار کرد: شنبه ( ۱۵ مردادماه) موجی از شمال کشور عبور و سواحل شمال و آذربایجان را درگیر میکند. این موج بارشهایی بهصورت رگبار و رعد وبرق پراکنده در نوار شمال غرب کشور و ارتفاعات البرز در روزهای شنبه شب تا دوشنبه (۱۵ تا ۱۷ مردادماه) به همراه دارد. این بارشها بسیار جزئی هستند و شدت زیادی ندارند و تنها در برخی مناطق همچون ارتفاعات البرز، نوارشمالی کشور و آذربایجان پیشبینی میشوند.
وی افزود: طی هفته آینده در سواحل جنوب کشور، شمال خلیج فارس و نوار شمال کشور بارشهای جزئی پیشبینی میشود و باقی نقاط بدون بارش خواهند بود پس از آن حتی سواحل شمال کشور نیز کمبارش خواهند شد.
وظیفه در پایان تصریح کرد: بهطور کلی بارندگیها بهصورت جزئی است و تا اواخر مردادماه نیز بارشها کاهش و دما افزایش مییابد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰