آشنایی با جدیدترین مواد مخدر مرگبار در دنیا (بخش اول)
انواع مواد مخدر جدید در دنیا، که در کمین فرزند شماست! اعتیاد به مواد مخدر مسئلهای است که میتواند تنها با مصرف تفریحی مواد در موقعیتهای اجتماعی شروع شود و سپس به یک امر عادی تبدیل گردد. برای برخی دیگر نیز ممکن است مصرف داروی تجویزشده توسط پزشک منجر به اعتیاد به دارو شود. طی
انواع مواد مخدر جدید در دنیا، که در کمین فرزند شماست!
اعتیاد به مواد مخدر مسئلهای است که میتواند تنها با مصرف تفریحی مواد در موقعیتهای اجتماعی شروع شود و سپس به یک امر عادی تبدیل گردد. برای برخی دیگر نیز ممکن است مصرف داروی تجویزشده توسط پزشک منجر به اعتیاد به دارو شود.
طی دهههای اخیر تغییراتی در نحوه مصرف مواد مخدر به وجود آمده و از سوی دیگر، با ترکیب مواد مختلف، مواد مخدر جدیدی تولید شده است که میتوانند پیامدهای بسیار مضری برای مصرفکنندگان داشته باشند.
در ادامه با این مواد مخدر جدید آشنا میشوید.
کروکدیل
این ماده مخدر یکی از مواد مخدر جدید و نسخه ساختهشده از دزومورفین در آزمایشگاه است. ماده اصلی این نسخه کدئین است. کدوئین که در مقایسه با مورفین مسکن ملایمتری محسوب میشود با مواد دیگری ترکیب میشود و درنهایت، ماده مخدر کروکدیل تولید میگردد.
ازآنجاییکه این ماده مخدر در آشپزخانه تهیه میشود به تصفیه مواد تولیدشده توجهی نمیشود و این مسئله میتواند مضرات کروکدیل را بیشتر کند. مصرف این ماده مخدر در ابتدا در روسیه رایج شد و سپس در کشورهای دیگر نیز رواج پیدا کرد.
عوارض مصرف کروکودیل
کروکدیل یک جایگزین ارزانقیمت برای هروئین است و مانند هروئین و دیگر مواد افیونی، تاثیرات آرامشبخش و ضد درد دارد و همچنین بهشدت اعتیادآور است. این ماده مخدر حتی اگر مدت کوتاهی در بدن بماند میتواند اثرات بسیار مخربی ایجاد کند. خطراتی که در ارتباط با تزریق کروکدیل گزارش شده است عبارتاند از:
زخم باز
عفونت پوستی
ذاتالریه
قطع عضو
مننژیت
مسمومیت خون
آسیب عروق خونی
نیاز به جراحی و پیوند پوست
اوردوز
پوسیدگی لثهها و از دست دادن دندانها
آسیب به کبد و کلیهها
اختلال در عملکرد حرکتی و گفتاری
انتقال ویروس از طریق استفاده از سوزن مشترک
عفونتهای استخوانی
از دست دادن حافظه و اختلال در تمرکز
مرگ
غبار میمون
یکی دیگر از مواد اعتیاد آور جدید غبار میمون است که در خالصترین حالت خود یک پودر کریستالی سفید است اما ناخالصیهای ناشی از تولید آن، رنگ این ماده را از سفید به قهوهای کمرنگ تبدیل میکند.
این ماده مخدر معمولا بهصورت پودر، کپسول یا قرص به فروش میرسد. همچنین میتوان آن را بلعید، تزریق کرد یا بهصورت استنشاقی مصرف کرد. این ماده مخدر از خانواده کاتینونها به شمار میرود.
غبار میمون ساخته دست انسان و از انواع مواد مخدر جدید است. کاتینونها ازنظر شیمیایی شبیه آمفتامینها هستند و اثرات مشابهی ایجاد میکنند.
مصرف غبار میمون موجب میشود که درک درد از بین برود و توهمات قوی ازجمله پارانویای شدید ایجاد شود. این ماده میتواند موجب احساس سرخوشی و همدلی و همچنین افزایش هوشیاری، افزایش معاشرت، پرحرفی و تحریک جنسی شود. اگر غبار میمون بهویژه در دوزهای بالا مصرف شود عوارض زیر را ایجاد میکند:
اضطراب
پارانویا
هذیانها
ضربان قلب بالا
گرفتگی عضلات
تحلیل سریع عضلات
آسیب مغزی
مرگ
فلاکا
فلاکا یک ماده مخدر مصنوعی است که ظاهر آن شبیه به شن سفید است و از تکههای بلوری تشکیل شده است. این کاتینون معمولا با سیگار الکترونیکی مصرف میشود اما برخی افراد ممکن است آن را بهصورت استنشاقی، تزریقی یا از طریق بلعیدن مصرف کنند.
ماده مخدر فلانکا
فلاکا مشابه نمک حمام است و میتواند موجب وابستگی شدید شود. از سوی دیگر، برخی افراد پس از مصرف این ماده ممکن است دست به جنایت بزنند. برخی از عوارض مصرف فلاکا عبارتاند از:
گوشبهزنگی و بیش فعالی
سراسیمگی شدید
رفتار عجیبوغریب
علائم روانپریشی
توهم و هذیان
پرخاشگری و خشونت
بونزای
بونزای، یک مواد مخدر جدید در ایران
بونزای یک ماده روانگردان است که در اثر پاشیدن مواد شیمایی بر روی برگ گیاه و واکنش ناشی از این کار حاصل میشود. برای تولید این ماده، از برگ درخت بونزای، شاهدانه یا هر برگ گیاه دیگری استفاده میشود.
ازآنجاییکه برای این کار از مواد شیمیایی مختلفی استفاده میشود تاثیرات آن بر بدن نیز متفاوتاند. بسته به ماده شیمیایی استفادهشده، بونزای میتواند به گیرندههای مغز و بهخصوص گیرندههای کانابینوئید متصل شود.
ماده مخدر بنزای
اثر این ماده مخدر در ابتدا شبیه به اثر کوکائین است اما در مراحل بعدی شبیه اثرات ماریجوانا میشود. این ماده خطرناکترین انواع مواد مخدر صنعتی جدید است که حتی در اولین مصرف میتواند کشنده باشد. مصرف مواد مخدر جدید بونزای، عوارض زیر را ایجاد میکند:
افزایش فشارخون و ضربان قلب
خشکی شدید دهان
قرمز شدن چشم
توهم و پارانویا
سردرد
تعریق شدید
استفراغ
هیجانزدگی شدید
رخ دادن ناگهانی احساس گرسنگی
✅اداره مشاوره و مددکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان خوزستان
برچسب ها :اداره مشاوره و مددکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان خوزستان ، اعتیاد ، مواد مخدر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰